• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelnik "malenih" izvrijeđao "orlice", pa dobio žestok odgovor iz ŽRK Borac!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Gensek Mladog Krajišnika nazvao rivalke "legijom stranaca i starica" i "promoterkama LGBT pokreta", što je naišlo na najoštriju osudu ŽRK Borac. "Vrijeđa sve žene po raznim osnovama, tražimo reakciju ministarke Sonje Davidović".

 Gensek Mladi Krajišnik vrijeđao KK Orlovi i žene, dobio odgovor od ŽRK Borac Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Ženski košarkaški klub Orlovi iz Banjaluke odbranio je trofej Kupa Republike Srpske pobjedom nad gradskim rivalom Mladim Krajišnikom, a potom je uslijedila uvredljiva čestitka od strane genseka "malenih" Brane Čovičkovića.

Prvi čovjek Mladog Krajišnika na zvaničnoj Fejsbuk stranici kluba prešao je granicu dobrog ukusa i pristojnosti.

Košarkašice rivala nazvao je "legijom stranaca i starica" i "promoterkama LGBT pokreta".

Možda će vas zanimati

"Čestitamo MALENIM seniorkama hrabru igru, borbenost, zalaganje protiv skoro duplo starijeg protivnika, idemo dalje. Čestitamo protivniku, legiji stranaca i starica, promoterkama LGBT pokreta, na pobjedi i četvrtom osvojenom trofeju pobjednika Kupa RS, želimo im puno sreće u narednih 15 godina koliko im minimalno treba da bi stigli Mladi Krajišnik i naših 19 osvojenih trofeja pobjednika Kupa RS", navedeno je na stranici "malenih".

Čovičković je za MONDO potvrdio da je napisao "čestitku" na Fejsbuk stranici "malenih" i potom odgovorio prvom čovjeku ŽRK Borac Darku Saviću, za kojeg pretpostavlja da je autor reakcije.


"Ako Darko Savić smatra da je to (LGBT) normalno, odnosno da se igračice ljube u usta, drže za ruke i drapaju u kafiću, dabogda mu to bilo u njegovoj ekipi", rekao je Čovičković našem portalu.

Uslijedio je odgovor, ali ne od strane "orlica", već od Ženskog rukometnog kluba Borac, takođe na zvaničnoj Fejsbuk stranici.

"Sjajnu sportsku predstavu u dvorani 'Obilićevo' koja je bila dupke puna, sa puno navijanja i pozitivne atmosfere POKVARIO je dan kasnije svojim komentarom na Fejsbuk stranici kluba Mladi Krajišnik njihov generalni sekretar i prvi čovjek kluba Brane Čovičković.

Kako je već poznato naš klub je u prošlosti pokretao akcije za zaustavljanje necivilizovanog ponašanja na tribinama, podjela sportske opreme protivnicima, podrška humanitarnim akcijama i raznim drugim akcijama koje su imale za cilj popularizaciju sporta i svega humanog i dobrog u našem društvu i mi jednostavno ne možemo ostati nijemi na ovakve izjave jednog nazovi sportskog radnika koji vrijeđa sve žene po raznim osnovama te pozivamo sve sportske klubove u državi kao i institucije sistema i nevladine organizacije koje se bave zaštitom prava žena da se najoštrije osudi ovakvo ponašanje neodgovornog pojedinca. Pehare i medalje je uručila naša draga Sonja Davidović, ministarka porodice omladine i sporta i od nje cijela sportska javnost takođe očekuje snažnu reakciju povodom svega navedenog.

Pokažimo da smo svi sportisti jedna porodica i zaštitimo 'orlice' danas jer će sutra u njihovoj poziciji biti možda i vaše dijete", saopštio je banjalučki klub.

U izjavi za naš portal Darko Savić potvrdio je da je tražio osudu javnosti za uvredljiv govor čelnika "malenih", poručivši javnosti da on kao čovjek nikad neće ćutati na uvrede.

"Mnogi ljudi bi željeli da neko drugi vodi bitku za njih. Ovo je borba za odbranu svih žena, sve djece i svih roditelja i sportskih klubova. Moramo biti jedinstveni u zaštiti naše djece", kratko je rekao Savić za MONDO.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC