• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministarstvo sporta Srpske osudilo uvrede i poruke mržnje čelnika "malenih"

Autor mondo.ba/Fena

Iz ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske pozvali su sve sportiste i sportske klubove u sistemu takmičenja da poštuju pravila fer-pleja na terenu ali i van njega. Ponašanje genseka KK Mladi Krajišnik osudio i KS RS.

 Ministarstvo osudilo uvrede i poruke mržnje funkcionera KK Mladi Krajišnik Izvor: MONDO/Goran Arbutina

"Ako se na terenu utakmica završi u skladu sa pravilima, onda nema drugog mjesta na kojem bi se trebalo suprotstavljati protivniku. Dostojanstvo treba zadržati i u porazu i pronaći motiv za nove uspjehe kako to rade istinski šampioni", navedeno je u reakciji ministarstva povodom nesportskog ponašanja poslije finala Kupa RS za košarkašice.

Iz Ministarstva osuđuje svaku poruku mržnje, rasne ili bilo koje druge netrpeljivosti pogotovo kada ona dolazi od sportista i sportskih radnika koji bi trebalo da budu uzor mladim naraštajima.

Možda će vas zanimati

"Sportski tereni treba da budu mjesta na kojima će se mladi okupljati, slaviti sport i težiti ka uspjehu i svaki drugi vid ponašanja je neprihvatljiv", naglašeno je u saopštenju.

Košarkašice banjalučkih Orlova osvojile su trofej u Kupu RS, nakon što su u finalu pobijedile gradskog rivala Mladi Krajišnik rezultatom 86:62.

Međutim, na zvaničnom Fejsbuk profilu "malenih" potom su navedene uvrede za "orlice", za koje je odgovoran generalni sekretar Brane Čovičković.

"Čestitamo malenim seniorkama hrabru igru, borbenost, zalaganje protiv skoro duplo starijeg protivnika, idemo dalje. Čestitamo protivniku, legiji stranaca i starica, promoterkama LGBT pokreta, na pobjedi i 4. osvojenom trofeju KupaRepublike Srpske, želimo im puno sreće u narednih 15 godina koliko im minimalno treba da bi stigli MK i naših 19 osvojenih trofeja pobjednika KUP-a Republike Srpske", objavljeno je na profilu "Mladog Krajišnika".

Potom je uslijedila reakcija iz Ženskog rukometnog kluba Borac, koji je takođe osudio uvredljiv govor i pozvao nadležne i sve druge klubove da to isto učine.

"Pokažimo da smo svi sportisti jedna porodica i zaštitimo 'orlice' danas jer će sutra u njihovoj poziciji biti možda i vaše dijete", saopštio je banjalučki klub.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

U osudi se u petak pridružio i Košarkaški savez Republike Srpske, koji se na zvaničnom sajtu oglasio saopštenjem koje prenosimo u cjelosti.

"Košarkaški Savez Republike Srpske osuđuje postupke i objave na portalu Košarkaškog kluba Mladi Krajišnik Banjaluka, po završetku finalne utakmice Kupa Republike Srpske koja je odigrana u Banjaluci između KK Mladi Krajišnik i ŽKK Orlovi.

Izvršni odbor Košarkaškog saveza Republike Srpske će na sjednici koja je zakazana za 12. 02. 2020. godine razmatrati ovaj slučaj, te u skladu sa svojim nadležnostima, a na osnovu normativnih akata Košarkaškog saveza Republike Srpske donijeti odgovarajuće zaključke i odluke.

Očekujemo da će novo rukovodstvo KK Mladi Krajišnik koje narednih dana treba da bude imenovano, imati u vidu dešavanja u i oko KK Mladi Krajišnik u posljednjih nekoliko godina, te da ovakvih i sličnih dešavanja više neće biti, kako u interesu košarkaškog sporta, tako i u prvenstvenom interesu KK Mladi Krajišnik Banjaluka", saopštio je KS RS.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mejdan

Bravo za Sonju,najzad da mu neko stane na put. Klub ne smije da nosi balast neodgovornog genseka, vrijeme je da ode.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC