• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crvena zvezda jača za plejmejkera - stiže iskusni Amerikanac!

Autor mondo.rs

Crvena zvezda će u odlučujuće borbe ući sa novim organizatorom igre!

 KK-Crvena-zvezda-Evroliga-ABA-liga-KLS-plejmejker-pojacanje-Lorenzo-Braun-Kalin-Lukas Izvor: MN PRESS

Kako prenosi navijački portal RSB, Crvena zvezda je rešila gorući problem na poziciji jedan i nakon Kevina Pantera angažovaće još jednog igrača koji može da popuni to mesto!

Radi se o američkom košarkašu Kalinu Lukasu (30), nekadašnjem članu Olimpijakosa, Banvita i nekoliko ekipa iz razvojne lige NBA.

Možda će vas zanimati

Iskusni plejmejker (185 centimetara), dolazi u Beograd kao slobodan igrač, nakon što je prethodnu sezonu proveo u Razvojnoj ligi. Tamo je na 38 odigranih mečeva upisivao 21.8 poena i 5.5 asistencija, a nastupao je za ekipu Grend Repidsa.


Taj tim se u Razvojnoj ligi takmiči kao filijala Detroita, a tokom karijere je Lukas igrao i za razvojne ekipe Sakramenta, Orlanda i Minesote. Evropska košarka mu nije nepoznanica, pošto je već igrao na Starom kontinentu.

Prva iskustva u Evropi su mu bila u sezoni 2011/12, kada je pojačao grčki Olimpijakos. U toku te sezone se preselio u Banvit, gde se zadržao godinu i po dana, a u kasnijem delu karijere je bio član TED Ankare i Hapoela iz Jerusalima.

Kalin Lukas je 2011. godine izašao na NBA draft, ali nije izabran tada. Za ugovor sa Memfisom, koji je potpisao 2014. godine, izborio se kroz Razvojnu ligu, a potpisan ugovor je imao i sa Detroitom. Tokom ta dva mandata u najjačoj ligi na svetu odigrao je ukupno dva meča!

Mnogo bolje brojke imao je u Razvojnoj ligi gde je upisao 150 nastupa za već pomenute timove, a prosečno je beležio preko 18 poena.

Crvena zvezda je sezonu počela sa Lorenzom Braunom i Filipom Čovićem na poziciji plejmejkera, ali je brzo postalo jasno da tako neće ići. Ulogu u organizaciji napada preuzimali su i Čarls Dženkins, Bili Beron i Dejan Davidovac, pre nego što je u klub stigao Kevin Panter.

Dolazak iskusnog američkog košarkaša oslobodiće pritiska pomenute košarkaše, kojima uloga organizatora nije primarna. Od Kalina Lukasa se očekuje da bude alternativa Braunu, koji u poslednje vreme igra nešto slabije nego u finišu 2019. godine.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC