• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Niko nikad kao Baksi - plej-of obezbjeđen u REKORDNOM roku!

Autor mondo.rs

Milvoki ispisao istoriju NBA lige

 NBA liga - Milvoki obezbijedio plej-of Izvor: Guliver, Ezra Shaw/Getty Images North America

Milvoki Baks je najdominantniji tim trenutno u NBA. To se vidi ne samo po najboljem skoru u ligi, već i po tome što je tim već obezbijedio plej-of.

Tako je, 23. februara (po američkom vremenu, 24. po našem), Baksi su obezbijedili plasman u doigravanje, dva mjeseca prije njegovog početka. To do sada nije pošlo za rukom nijednom timu u istoriji lige.

Možda će vas zanimati

 Baksi su zvanično potvrdili plasman u nedjelju, odnosno u ponedjeljak ujutru po centralnoevropskom vremenu, iako nisu igrali utakmicu. Njima je plej-of obezbijedio Čikago, koji je pobijedio devetoplasirani Vašington sa 126:117, tako da Vizardsi sada zaostaju 27,5 pobjeda za Milvokijem, 27 utakmica prije kraja ligaškog dijela takmičenja.

Milvoki je tako oborio rekord Golden Stejta iz 2017. godine, koji su tada plej-of obezbijedili 25. februara, odnosno dva dana kasnije.

Naravno, znalo se i prije početka sezone da će Milvoki igrati u plej-ofu, kako zbog njegovog kvaliteta, tako i zbog nedostatka kvaliteta u ostatku Istoka.

Yahoo Sports prenosi da je jedan kockar prije sezone uložio 10.000 dolara na to da će se Milvoki plasirati u doigravanje. Na taj ulog, zaradio je tačno – 100 (stotinu) dolara. Pa, čestitamo.

Milvoki trenutno ima skor od 48 pobjeda i osam poraza, a vodi ga prošlogodišnji MVP Janis Adetokunbo, koji je nekako uspio da bude još bolji ove sezone. On sada u prosjeku bilježi 30 poena, 13,6 skokova i 5,8 asistencija po utakmici, a predvodi ligu u defanzivnom rejtingu. Sve to za samo 30,9 minuta u prosjeku po meču.

Zamislite samo šta bi bilo da u igri provodi isto vremena kao i ostali kandidati za MVP. No, sportski gledano, stvarno nema razloga za time, jer je Milvoki 33 od svojih 48 utakmica dobio dvocifrenom razlikom.

Baksi trenutno imaju 6,5 pobjeda više od aktuelnog šampiona Toronta na prvom mjestu tabele, tako da imaju dovoljno prostora da se pripreme za početak plej-ofa u aprilu.

Milvoki sada sigurno cilja veliko finale, pošto je prošle godine ispao u finalu konferencije od Toronta.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC