• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bez rizika: Mečevi Evrolige i Evrokupa u Italiji u praznim dvoranama

Autor mondo.rs

Odlučeno je da dueli Evrolige i Evrokupa u Milanu, odnosno Breši, sutra i prekosutra, budu odigrani bez prisustva gledalaca

 Koronavirus Italija - Evroliga - Evrokup- mečevi bez publike i novinara Izvor: Guliver/Getty images/Alex Caparros

Duel 27. kola Evrolige između Armanija i Real Madrida, koji je na programu u utorak u Italiji, kao i meč Top 16 faze Evrokupa Breša - Venecija, koji se igra dan kasnije, igraće se u praznim dvoranama, saopštili su čelnici Evrolige.

Takva odluka donesena je kako bi se spriječilo širenje koronavirusa.

Možda će vas zanimati

U toj zemlji zabilježen je porast zaraženih poslednjih dana, pa je ljekarska služba Evrolige donijela odluku da se dueli igraju bez prisustva gledalaca na osnovu propisa koje primjenjuje Svjetska zdravstvena organizacija, a shodno uputima nacionalne administracije koji se trenutno primjenjuju u italijanskoj regiji Lombardija.

Kako bi garantovali sigurnost učesnika i spriječili širenje virusa Covid-19, domaći timovi postavili su poseban protokol pred te utakmice. Nijednom pojedincu - navijačima, novinarima, prijateljima kluba i VIP osobama neće biti dozvoljen ulaz u dvorane. Zbog bezbjednosti otkazane su i tradicionalne konferencije za medije.

Saopšteno je da će ulaz u dvoranu biće omogućen samo igračima i članovima stručnih štabova, sudijama, neophodnom osoblju takmičenja, personalu TV stanica koje imaju pravo prenosa, pojedincima koji su zaduženi za dvoranu i medicinskim timovima.

Evroliga je saopštila da će nastaviti pomno da prati razvoj događaja u pokrajini Lombardija.

U Italiji je zbog pojave koronavirusa prekinuto košarkaško prvenstvo, a odložena su i takmičenja u drugim sportovima, poput fudbala, odbojke i vaterpola, dok su sportistima izdata uputstva kojih bi trebalo da se pridržavaju kako bi se smanjio rizik od širenja virusa.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC