• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li se Pitino vraća u Evropu? Ispuniću obećanje, pa na POSLEDNJI posao

Autori mondo.rs Autori Mladen Šolak

Američki stručnjak objasnio da li napušta Panatinaikos i grčku reprezentaciju.

 Rik-Pitino-koledz-Ajona-Panatinaikos-grcka-reprezentacija Izvor: MN PRESS

Čuveni američki trener Rik Pitino (67) prihvatio je poziv Ajona koledža u Njujorku i na njegovoj klupi će sedeti od leta.

Iako su Amerikanci u subotu glasno najavili povratak poznatog stručnjaka iz Evrope u ligu koju je osvojio sa Kentakijem 1996, nisu precizirali kakav će biti njegov status u Panatinaikosu.

Možda će vas zanimati

To je uradio on sam dan kasnije, u razgovoru za portal "ESPN".


"Ispuniću svoje obećanje prema Panatinaikosu. Na šestom smo mestu i idemo ka plej-ofu. Ostajem pri tome da ću trenirati i reprezentaciju, a kada se završi NBA sezone, dovešću 'Greek Freak"-a Janisa Adetokumba u svoj tim", rekao je on.

Dakle, Pitino će ostati na klupi "zelenih" i kada/ako sezona Evrolige bude reaktivirana i vratiće se na Stari kontinent, gde kaže da je mnogo naučio.

Pre svega kada je u pitanju napadačka košarka.

"Naučio sam mnogo u Evroligi. To je drugačiji stil košarke. To je najbolja ofanzivna košarka, uključujući koledž i NBA. Najbolji ofanzivni setovi, najbolja kretnja lopte, najbolji prodori iz blokova, najbolje dodavanje, najbojlje šutiranje... Oni nemaju odbrane kakve mi ovde imamo, jer atleticizam nije tako izražen, ali iz ugla iskustva, naučio sam mnogo. Treneri su fantastični. Trenirao sam ekipe u mečevima protiv Dina Smita, Fenka Mekvajera, ali stavljam ove momke na isti nivo sa velikanima. Naučio sam mnogo. Ofanzivno, to iskustvo me je napravilo boljim trenerom".

Izvor: MN PRESS

Pitino je počeo karijeru 1974, kao pomoćni trener Univerziteta Havaji, a prvi samostalni posao preuzeo je 1978, na Univerzitetu Boston. Potom je postao jedini stručnjak koji je vodio tri koledž ekipe na Fajnal-for (Providens, Kentaki, Lujvil).

Sada je vreme za njegov veliki povratak.

"Znam da je ovo bio pravi izbor. To je na 30 minuta od mog stana u Njujorku. To je na 10 minuta udaljenosti od mog sina. Na 10 minuta je i od golf kluba čiji sam bio član. To je tim sa sjajnom tradicijom, trener pre mene uradio je neverovatan posao"".

Prema njegovim rečima, posao u Ajoni biće njegov poslednji.

"Ovo je perfektan način da zavrim dugu trenersku karijeru. Perfektan kraj za mene. Nisam mogao da smislim savršeniji završetak. On se podudara sa vrednostima koje gajim van terena. Veoma sam uzbuđen. Da sam mogao da biram bilo koju školu u zemlji, prva stvar bi bila ono što želim, a druga vrednosti koledža. Način na koji pričaju o ovom mestu napravio ga je savršenim izborom za mene. Baš sam uzbuđen", jedva čeka Pitino da se vrati kući.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC