• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dženkins o čuvanju Kobija Brajanta i najtežem rivalu iz Partizana - Tepiću!

Autor Mladen Šolak

Čvrsti bek Crvene zvezde gostovao je u MONDO Podcastu "Šesta lična" i u razgovoru sa Milošem Jovanovićem otkrio zanimljive detalje svoje karijere. Ako još niste - poslušajte.

 Carls-Dzenkins-MONDO-intervju-Branko-Lazic-Milenko-Tepic-Kobi-Brajant Izvor: MN PRESS

Od prošle nedelje, a od četvrtka uz prevod, na MONDU možete pogledate i poslušati intervju Čarlsa Dženkinsa u Podcastu "Šesta lična".

Ljubimac navijača Crvene zvezde i jedan od Amerikanaca koji su ostavili najduži trag u Srbiji, govorio je o svom životu, karijeri, saigračima, rivalima i još jednom pokazao da je sjajan sagovornik.

Možda će vas zanimati

Ako još niste poslušali taj intervju uradite to sada, a da bismo vas još jednom privukli da to uradite izdvojili smo dio razgovora u kojem Dženkins odgovara na Miloševo tradicionalno pitanje - "ko su bili najteži igrači koje si morao da čuvaš?"

Nekadašnji igrač Golden Stejta podijelio je odgovor na dva dela - prvi se tiče njegove NBA karijere (2011-2013), a drugi u dresu Zvezde, u kojem je do prekida igrao čak četvrtu sezonu,

"Kris Pol je bio zaista težak. Čuvao me je tako da sam teško mogao da prihvatim loptu na protivničkoj polovini, a u napadu je radio šta je htio. Uz to, davao mi je savjet dok je drugi igrač šutirao slobodna bacanja. Šapnuo mi je na uvo i bilo je čudno. Ne možeš mu ništa, a slušaš njegove savjete".

"Deron Vilijams je jedan od mojih omiljenih igrača i bilo ga je teško čuvati. Drugi put kad sam igrao protiv njega mislio sam da sam ga natjerao da pruži sve od sebe, ali onda sam došao kući i vidio sam da nije dobro šutirao, ali je imao 20 asistencija"

"Ne mogu da kažem Kobi ili Lebron, jer ih nisam čuvao, ali sam bio na istom terenu. U tom trenutku sam se osjetio tako da uopšte nije potrebno da budem tu. Nisam ni blizu tog nivoa... Kada sam čuvao Kobija šutnuo je kao da nisam tu. Skočio sam najviše što sam mogao, otežao sam mu najviše što sam mogao. Pogodio je dno mrežice. Nije morao da prilagodi šut, bio je to normalan šut. Kao na treningu. Kao da nisam bio tu. Ne mogu da kažem Kobi, jer ga nisam čuvao sve vrijeme, samo nekoliko posjeda. Bilo je momaka zbog kojih sam sebi rekao da nisam spreman da budem tu".



Izvor: Guliver, Ezra Shaw/Getty Images North America

Priču o evropskim igračima počeo je od rivala sa kojima se sretao u Evroligi.

"Broj jedan je Džejsi Kerol. To mnogo ima veze sa tim koliko je Real dobar, pa je teško usredsrediti se samo na njega. Trči kroz blokove sve vrijeme, pa morate da ga jurite, jurite... Kada uđe u igru svaka akcija je za njega sve dok ne pogodi. Cilj mi je uvijek da budem tu kada izbaci prvi šut, jer kada taj šut pogodi, onda ste u problemu...".

"Ne mogu da istaknem najteže, znam da su mnogi igrači koji imaju slobodu u igri teški za čuvanje. Aleksej Šved, Majk Džejms, Šejn Larkin, Serhio Rodrigez, De Kolo. Momci koji imaju slobodu da naprave grešku i da ne gledaju ka klupi. Kit Lengforda stavljam do Kerola, jer ne samo da zna da igra, već je i pametan. Igrali smo protiv Uniksa, svi u Americi znamo ko je on i Lazić je napravio dva brza faula na njemu. Zamijenio sam ga i bio sam preagresivan i napravio sam dva faula. Pokušao sam da ga nadmudrim, a on je nadmudrio mene".

"Sada je Šejn Larkin najteži za čuvanje. Vasa je isto tu...", rekao je Dženkins.

Upitan ko je bio najteži za čuvanje u derbijima protiv Partizana, "Đenka" je odgovorio očekivano - Bogdan Bogdanović, a onda je dodao zanimljiv nastavak odgovoru.

Otkrio je da mu je bilo izuzetno teško da igra protiv Milenka Tepića.

"Najteži u Partizanu? Bogdanović, naravno. Bio je tu i Milosavljević isto, veoma težak. Snažan, šutira, pametan, zna da iznudi faul, igra leđima ponekad. Edo Murić je igrao veoma dobro, ali nisam imao priliku da ga čuvam jer je igrao poziciju 'tri'. Milenko Tepić je bio snažan, ne zato što je bio ofanzivna prijetnja, već zato što ako ga pritisnete jako, onda je pametan da iznudi prekršaj. Ako ga ostavite slobodno, onda je velika šansa da će pogoditi trojku. A iz nekog razloga nisam mogao da mu ukradem loptu. Svaki put kada vršim pritisak na nekoga i kada mi okrene leđa, pomislim da mogu da mu uzmem loptu. Uvijek sam govorio da ne igra licem prema meni jer zna da ću da mu je uzmem i bilo je mnogo šansi u kojoj je trebalo da mu uzmem i svaki put je bio faul".

Izvor: MN PRESS

Dženkinsa mnogi godinama unazad ističu kao jednog od najboljih defanzivaca Evrolige na svojoj poziciji. A on priznaje da do dolaska u Evropu i Crvenu zvezdu uopšte nije bio toliko fokusiran na defanzivu.

Za tu promjenu velike zasluge pripisuje svojim saigračima - Branku Laziću i Nemanji Dangubiću.

"Nisam počeo da igram odbranu dok nisam bio ovdje. Nisam imao tako zahtjevne trenere i nisam imao saigrače kao Lazića i Dangubića. Kada uradite nešto manje nego što oni urade, onda im tako pokazujete nepoštovanje. Oni svake večeri daju sve od sebe. Kad sam to vidio, onda sam i ja htio tako. I izgleda dobro kada frustrirate svoje protivnike".  

Zanimljivo je da je Dženkins kratko opisao razliku između Lazića i sebe.

"On će da se pobrine da nikad ne dodirneš loptu, tokom čitave utakmice. A ja hoću da je dobiješ, da bih pokušao da ti je uzmem", nasmijao se Amerikanac,

Još jednom podsjećamo - pogledajte MONDO Podcast "Šesta lična" sa Čarlsom Dženkinsom.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC