• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kukoč čuo i Pešićeve riječi: Možda svi oni ne znaju šta pričaju?

Autor Tanjug

"Iskreno, meni mnogo više znači što sam igrao uz Majkla Džordana i osvajao NBA titule", rekao je čuveni košarkaš Kukoč.

 Toni-Kukoc-Kuca-slavnih-Svetislav-Pesic Izvor: Guliver/Jonathan Daniel /Allsport

Bivši košarkaški reprezentativac Jugoslavije i Hrvatske Toni Kukoč izjavio je da ne zna da li će ikada ući u Kuću slavnih u Springfildu i da o toj temi nema više smisla govoriti.

Kukoč je treći put zaredom, a ukupno osmi, bio nominovan za ulazak u košarašku Kuću slavnih, ali nije izabran ni u klasi 2020, u kojoj su izabrani slavni košarkaši poput Tima Dankana, Kobija Brajanta i Kevina Garneta.

Možda će vas zanimati

"Iskreno, meni mnogo više znači što sam igrao uz Majkla Džordana i osvajao NBA titule. Na ulazak u Kuću slavnih nemam nikakav uticaj. Treba pitati ljude koji o tome odlučuju, a ja bih stvarno volio da znam koji su to ljudi. Navodno se ne zna ko su oni jer nisu javno predstavljeni. Hoću li ja ikada ući u Kuću slavnih ili neću, zaista ne znam. Da li bih volio? Naravno da bih! Eto, prošla je još jedna godina, ali ništa se nije dogodilo...", rekao je Kukoč za hrvatski "tportal".

Kukoč je u karijeri osvojio zlato na SP 1990. godine u Argentini, a u kolekciji ima i dva olimpijska srebra (1988,1992), jednu svjetsku bronzu (1994) i dva evropska zlata (1989, 1991).

Tri puta bio je šampion Evrope sa splitskom Jugoplastikom (1989, 1990. i 1991), dok je sa Čikago Bulsima tri puta osvajao šampionski prsten NBA lige (1996, 1997. i 1998).

"Uostalom, šta ja ima o sebi da govorim? Ali, ako moji bivši treneri, bivši saigraci i košarkaški stručnjaci govore kako spadam među najbolja 3-4 evropska igrača svih vremena, o čemu onda pricamo? Možda svi oni ne znaju šta pričaju? Ma nema više smisla govoriti o toj temi ... Znaš da bi radije potrošio tu energiju da odigram partiju golfa na terenu sa 18 rupa", zaključio je Kukoč.

Prethodno je Svetislav Pešić, koji ga je trenirao u reprezenentaciji, rekao da mu je teško da povjeruje da jedan od najboljih igrača u istoriji košarke nije primljen u Kuću slavnih.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC