• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako je Marković trebao da zamijeni Đorđevića u Partizanu

Autor mondo.ba

Proslavljeni bh. košarkaš Nenad Marković ispričao kako je prije početka rata u BIH prešao iz sarajevske Bosne u beogradski Partizan pa odustao.

 Nenad Marković - nesuđeni prelazak u Partizan Izvor: MN PRESS - ARHIVA, NEBOJSA PARAUSIC

Bivši reprezentativac i selektor BIH Nenad Marković nosio je, između ostalih, dres Trsta, Huventuda, Estudijantesa, Olimpijakosa, ali prvi klub matične sarajevske Bosne trebao je da mu bude Partizan.

U razgovoru sa Sabahudinom Topalbečirovićem prisjetio se kako je 1992. godine prešao u Partizan, gdje je prema planu Željka Obradovića  trebao da zamijeni Aleksandra Đorđevića, ali potom odustao od ovog transfera.

Možda će vas zanimati

 "Partizan je bio dogovorio moj transfer prije nego što je počeo rat. Željko Obradović je bio trener Partizana, u toku sezone smo se sreli i rekao mi je Saša ide, napušta Partizan, ja hoću da dovedem tebe, razgovaraćemo sa tvojim klubom i to je to. Ja sam prošao sve selekcije Bosne, bio sam tu četiri godine i mislio sam da je pravo vrijeme za odlazak. Uslijed početka rata, uhvatili smo jedan od posljednjih letova za Beograd", rekao je Marković.

On je već praktično prešao u Partizan i trenirao sa ekipom, ali je upravu kluba obavijestio da ipak ne može da ostane zbog svega što se dešavalo u Sarajevu, gdje je počinjao rat.

"Ja sam trenirao sa njima, no kako je situacija u Sarajevu bila takva kakva je bila, otišao sam u klub gdje je bio generalni sekretar Todorić, koji je bio korektan, i rekao, ja ne mogu da ostanem ovdje nakon svega što se dešava u Sarajevu. Meni je srce u Sarajevu, osjećao bih se jako krivo, ne bih to mogao podnijeti na dobar način, ne mogu biti skoncentrisan na svoj posao, majka i sestra su otišle u Zagreb. On je rekao nema problema, ja te razumijem, mi ćemo ti platiti let do Bolonje gdje me sačekala Mira Poljo, tu smo trenirali i održavali formu. Na kraju ljeta dobio sam poziv Bogdana Tanjevića u Trst u Stefanelu, nešto ćemo završiti, rekao mi je. To je za mene bilo veliko jer smo bili faktički na ulici", rekao je Marković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC