• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rasel ispravlja NEZNALICE: Lebron najatletskiji u istoriji NBA? Ne, ja sam!

Autor Pavle Knežević

Legendarni kapiten Seltiksa se umiješao u diskusiju

 Bil Rasel najatletskiji igrač u NBA istoriji Lebron Džejms Izvor: Guliver, Alex Wong/Getty Images North America

U nedostatku košarke, a i u skladu sa savremenim trendovima, stalno u mnogim sportovima slušamo ko je "naj" svih vremena, u raznim kategorijama. Tako je nekadašnji centar Bostona i Oklahome, a sada televizijski analitičar Kendrik Perkins javno rekao da je Lebron Džejms najatletskiji košarkaš svih vremena.

Ubrzo mu je stigla ispravka od, ni manje ni više, nego legendarnog Bila Rasela: "Ne, to sam ja".

Perkins, osvajač prstena sa Bostonom 2008, "tvitovao" je komentar na snimak kako Džejms skače toliko visoko da mu ramena dolaze u ravan sa obručem uz gornji komentar.

Ali, Rasel ga je ubrzo ispravio.

"Ja sam '56. mogao da učestvujem na Olimpijskim igrama u skoku u vis, ali sam ponudu odbio da bih igrao košarku. Tada smo mogli da nastupamo samo u jednom sportu. Atletski savez me je tada rangirao kao sedmog skakača u vis u svijetu. U SAD sam bio drugi tada", napisao je osvajač 11 šampionskih prstenova i petostruki MVP lige.

Uz dodatak: 

"Osim skakačkih sposobnosti, bio sam poznat i kao sprinter. Možda se neko i sjeća ovoga", sa snimkom kako iz kontre PRESKAČE igrača da bi položio.

Perkins je odmah prihvatio ispravku: "Pa, ispravio me jedan od najboljih svih vremena. Jako mi je žao, Lebrone Džejmse, ali promijenio sam mišljenje. Bil Rasel je najatletskiji igrač u istoriji NBA. Moje izvinjenje, Bile Raselu!".

Rasel u karijeri nikada nije imao veći prosjek od 19 poena po utakmici, niti je šutirao više od 47 odsto iz igre, i to u doba koje je bilo naklonjeno napadu, ali je i dalje jedan od najboljih košarkaša svih vremena.

Bil Rasel, ultimativni "hajlajtsi"
Izvor: YouTube/Foobas Sport

Njegove blokade i odbrana su bili jedan od glavnih razloga dominacije Seltiksa tokom karijere. Osim toga, bio je izraziti "skakač". Imao je čak 12 uzastopnih sezona sa više od 1.000 skokova, a četiri puta je bio prvi "skakač" lige. Do danas je ostao drugi na listi igrača i sa najviše skokova ukupno i sa prosjekom skokova po utakmici.

On je jedan od samo dvojice košarkaša koji je u jednoj utakmici imao više od 50 skokova. Drugi je, pogađate, njegov čuveni rival Vilt Čemberlejn.

Osim toga, Rasel je u Seltiksima tokom tri sezone bio igrač-trener, čime je postao prvi crnac trener u sjevernoameričkim profesionalnim sportovima i prvi koji je osvojio titulu. On je jedan od sedmorice američkih igrača koji su osvojili NCAA titulu, NBA prsten i olimpijsko zlato.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC