• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mirko Petrović: Zvezda zaslužuje podršku

Predsednik KK Crvena zvezda Mirko Petrović poručio je da nema budućnosti bez pomoći grada i države, kao i šire strategije razvoja vrhunskog sporta.

 Mirko Petrović: Zvezda zaslužuje podršku Izvor: MONDO

Konferencija za novinare Košarkaškog kluba Crvena zvezda, koja je kao povod imala promociju novog trenera prvog tima Milana Škobalja, u četvrtak se pretvorila u gorku diskusiju o finansijskim nedaćama i polemiku o Zvezdinim rezultatima, sa lako predvidljivim lajtmotivom - "zašto titula deset godina nije stigla na Mali Kalemegdan?"

Predsednik UO kluba Mirko Petrović i sportski direktor Branko Kovačević pokušali su da uvere predstavnike medija kako Zvezda na sportskom planu ima postavljen sistem stručnog rada i svetlu perspektivu, ali da okvir te slike čine problemi od kojih se u ovom trenutku nema gde pobeći.

"Naši problemi nisu od juče, takvo je stanje u celokupnom srpskom sportu. Nepostojanje interesa države, odsustvo zakonske regulative i nezainteresovanost privatnog kapitala učinili su da ceo sport spadne na pet-šest državnih kompanija, koji su u skoro svim klubovima i reprezentacijama. Nema prave strategije i zato ćemo iz godine u godinu imati sve lošije stanje",
izjavio je Petrović.

Prema njegovim rečima, ljudi iz Zvezdine uprave "iz dana u dan se bore da prevaziđu probleme, ali oni se ne mogu rešiti bez podrške države i nadležnih institucija".

To je, u suštini, ista priča koju već godinama priča i Partizan, odnosno Duško Vujošević i Predrag Danilović.

"U Pioniru su padali Real, Fortitudo, Beneton. Teško da je iko Evropom pronosio ime Beograda i Srbije kao Partizan i mi. Obratićemo se institucijama za pomoć, pitaćemo da li je gradu i državi Zvezda potrebna? Ja sam uveren da imamo potencijal i da zaslužujemo podršku šire društvene zajednice".

KO MISLI DA MOŽE BOLJE...


Svestan da armija navijača traži trofeje i da teško podnosi konstantno gledanje u leđa Partizanu, Petrović je konstatovao da će po završetku sezone svi zainteresovani imati mogućnost da preuzmu borbu za prevlast u srpskoj košarci.

"Ovoj upravi na leto ističe mandat, imaćemo Skupštinu i mi nećemo biti prepreka bilo kome ko predloži pravi koncept, okupi saradnike i povede Zvezdu u budućnost. Taj naš naslednik dobiće plejadu mladih igrača, kojih nije bilo 2001. godine, juniorski tim koji će u Madridu igrati na Fajnal ejtu Evrolige, a neće na ramenima imati teret od sedam miliona maraka duga".

Na pitanje kako će aktuelna uprava rešiti problem neizmirenih obaveza prema igračima, koji su uoči prvenstvene utakmice sa Lajonsima stupili u štrajk, predsednik Zvezde rekao je da oko toga neće biti problema, ali...

"Verujem da ćemo okončati sezonu i da ćemo rešiti sve tekuće probleme, ali to nije suština. Treba stvoriti pretpostavke da na leto zadržimo kostur tima i nastavimo rad na razvoju mladih igrača. Za to nemamo čarobni štapić, možemo to da uradimo samo uz pomoć države i grada i putem strategije razvoja vrhunskog sporta. Grad i država moraju malo da se okrenu oko sebe i pronađu svoj interes", smatra Petrović, koji je ujedno i prvi čovek "Dunav osiguranja".

KOVAČEVIĆ: Moćan tim sledeće sezone


Sportski direktor Kovačević istakao je da Zvezda mukotrpno radi na stvaranju ekipe koja bi sledeće sezone mogla da se bori za trofeje. Naveo je imena Dragićevića, Kikanovića, Aleksandrova, Miloševića, Bakića...

"Prošle godine smo povećali budžet, rešeni da jurnemo na titulu i osvajanjem trofeja se rešimo velikog pritiska javnosti. Međutim, Amerikanac Burks je otišao, Milošević je slomio nogu i u finalu smo izgubili od Partizana igrajući bez plejmejkera. Sada radimo drugačije, razvijamo mlade igrače i mislim da imamo temelj da sledeće sezone predstavimo najjači tim u okruženju".

Prema njegovim rečima, rezultati ostvareni ove sezone su u skladu sa očekivanjima.

"Ono što smo zamislili, tokom sezone se i ostvarilo, i to bez trojice veoma važnih igrača, koji nisu igrali zbog povreda. Ne tako jak sastav uradio je možda i više nego što smo očekivali. Znamo da se od Zvezde uvek očekuje najviše, ali okolnosti su izuzetno teške. Jedino u Srbiji moraju paralelno da se stvaraju igrači i da se juri rezultat", ističe Kovačević.

ŠKOBALJ: Atmosfera nije loša kao što se piše

Milan Škobalj, dojučerašnji asistent u stručnom štabu Stevana Karadžića, sada trener koji će u finišu sezone pokušati da izvuče maksimum iz postojećih snaga, rekao je da atmosfera u ekipi nije ni izbliza toliko loša kao što bi se moglo zaključiti iz napisa u dnevnoj štampi proteklih dana.

"Nisam primetio da je atmosfera poremećena, a problemi oko isplate su jednim delom rešeni. Ko nije ispoštovan od strane uprave, uvek može da se zahvali i ode, ali onaj ko ostane, kao sportista mora prvo da osvetla svoje ime, pa onda i ime kluba", smatra Škobalj.

"Na meni je da u nastavku sezone postignem zadovoljavajući rezultat i nadam se da je uz pomoć svih u klubu taj zadatak ostvariv", dodao je on.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC