• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić, Jokić i Jokić: Gdje je? Što je tako mršav? Šta ako nas KONTAMINIRA!?

Autor Nikola Janković

Novinare zanima samo jedno - Nikola Jokić.

 Nikola Jokić povratak an teren korona virus kiilogrami Izvor: MATTHEW STOCKMAN/GETTY IMAGES NORTH AMERICA, Guliver

Okruglo 20 dana ostalo je do prve utakmice Denver Nagetsa, a najboljeg košarkaša tima i dalje čekaju u "Diznilendu".

"Nikola Jokić će biti u 'balonu' veoma, veoma brzo", nastavio je trener Majkl Maloun staloženo da odgovara na pitanje, koje mu novinari postavljaju od dolaska na Floridu, gde će od 1. avgusta biti održan kompletan ostatak NBA sezone 2019/20.

Severozapad

43-22 Denver

41-23 Juta

40-24 Oklahoma

29-37 Portland

19-45 Minesota

U Denverovom slučaju, to znači "restart" sa treće pozicije na Zapadu - odmah iza rivala iz Los Anđelesa, Lejkersai Klipersa.

"Znam da je to važna tema za diskusiju, da sve zanima kada će on biti ovdje. Biće uskoro, uzbuđeni smo što ćemo ga vidjeti. Danas nije bilo novajlija kod nas, ali očekujem jedno veliko iznenađenje iz Evrope veoma brzo", govorio je Maloun, čiji je tim bio u krizi forme uoči prekida sezone 12. marta ove godine.

Nagetsi su tog dana izgubili od Mevsa u Dalasu, što im je bio šesti poraz u 11 mečeva, pa su im se divizijski rivali Juta Džez i Oklahoma Siti Tander ozbiljno primakli. Uslijedila je duga pauza, tokom koje je malo moglo da se čuje o Jokiću, osim da je nastavio da mršavi rapidno, a potom i da je pozitivan na koronavirus.

Izvor: MONDO/Pavle Knežević
raspored:

01/08 Majami

03/08 Oklahoma

05/08 San Antonio

07/08 Portland

08/08 Juta

11/08 LA Lejkers

13/08 LA Klipers

14/08 Toronto

Zbog toga, Jokića čeka poseban tretman kada se bude pridružio saigračima, ali i ostalim košarkašima, koji će naredne nedelje provesti skupa u striktno određenom prostoru i živjeti po strogim pravilima.

Još rigoroznija pravila moraće da poštuje Jokić kada bude zakoračio "u balon" - provešće 48 sati potpuno izolovan prije prvog susreta sa saigračima.

"Ako nema koronu, onda će biti odlično", odgovorio je Džamal Marej na pitanje kako će izgledati susret sa Jokićem.

"Nadam se da neće biti zaražen kada dođe ovdje, da neće kontaminirati 'balon'. Bilo bi dobro da svi budemo na okupu uskoro", dodao je plejmejker i drugi strijelac tima, odmah iza prve "petice" NBA lige.

Jokić nije jedini bio pozitivan na koronu u Nagetsima, naprotiv. Tokom njegovog boravka u Srbiji, tamičarski pogon tima od ukupno 35 osoba sa pravom ulaska u "Diznilend" okupio se na početku priprema u Koloradu i tada je kod dvoje članova ekipe nalaz bio pozitivan.

"Čekamo dobre vijesti iz Denvera i ne možemo da dočekamo da se naša cijela familija ponovo okupi", rekao je Maloun, ali nije imenovao tandem koji takođe izostaje. Riječ je o pomoćnom osoblju.

Ta tema nije bila zanimljiva američkim novinarima, ali Jokić jeste. Uslijedilo je pitanje o kilaži...

"Toliko toga je napisano o Jokićevim kilogramima... Ona njegova fotografija iz Srbije raširila se svijetom kao požar. Meni je to sve bilo zanimljivo da gledam, jer znam da je Nikola smršao 'tonu' još tokom sezone, prije suspenzije 12. marta", rekao je Maloun i dodao da mu se na tome može samo čestitati.

"Čestitam mu, samo je nastavio da se ponaša disciplinovano i ostao fokusiran na ciljeve nakon što je sezona prekinuta".

Nastavio je...

"Nikola se ozbiljno posvetio mršavljenju. Od starta sezone do sada izgubio je mnogo kilograma, vjerovatno je u najboljoj formi u životu trenutno", dodao je trener Denvera.

"Prethodna" verzija Jokića bilježila je prosečno 20,2 poena, 10,6 skokova i 6,9 asistencija u sezoni 2019/20, s tim da su te statistike bile znatno "jače" u periodu posle Ol-stara. 

Denver se u prvoj utakmici na neutralnom terenu, bez prisustva publike, sastaje sa Majami Hitom, a potom slijedi serija od još sedam mečeva za dvije nedelje.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC