• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posle skoro 1.000 DANA Andre Roberson ponovo igra!

Autor Pavle Knežević

Često je gubio nadu, ali nije odustajao

 Andre-Roberson-ponovo-igra-posle-1000-dana Izvor: Twitter/OKCThunder

Sredinom treće četvrtine, tiha hala je odjednom postala bučna – s dobrim razlogom.

Možda će vas zanimati

U igru je za Oklahomu ušao Andre Roberson, što mu je prvi nastup još od 27. januara – 2018. godine!

Kada je on ušao u igru, cela klupa Tandera je ustala i pozdravila svog saigrača stojećim ovacijama.

"Mnogo je emocija bilo. Nervoza, radost, prosto preterano uzbuđenje što sam opet na parketu", rekao je Roberson posle utakmice.

Ako je neko zaboravio u ovih skoro 1.000 dana od kako je Roberson poslednji put igrao, on je nekada bio jedan od ključnih igrača u timu koji se sa Kevinom Durentom i Raselom Vestbrukom borio za prsten šampiona.

Onda je usledila teška povreda ligamenata, pa nova odlaganja i pogoršanja. U njegovom odsustvu, Tander je počeo da se rasipa, a kada je Durent prebegao u Golden Stejt, tim se potpuno raspao.

Roberson je ipak nastavio da radi i konačno je u noći između petka i subote, 909 dana nakon svog poslednjeg nastupa, konačno ponovo zakoračio na NBA parket.

Videlo se, naravno, da je "zarđao", ali to je trajalo samo nekoliko minuta. Brzo se krilo od 201 centimetra opustio. Odigrao je skoro 12 minuta, postigao je pet poena, uz dva skoka, uključujući i trojku "iz ćoška".

Navijači Tandera su se sigurno obradovali kad je "maltretirao" protivnike u odbrani, gde je zabeležio ukradenu loptu i blokadu.

Sve je to nevažno, međutim, najvažnije je da se vratio igri.

"Momci nisu mogli biti uzbuđeniji zbog njega", rekao je trener Tandera Bili Donovan.

"Stručni štab je svakako bio vrlo uzbuđen. Znam da ja jesam, ako ni zbog čega drugog, onda zbog toga zato što znam kroz šta je sve prolazio u poslednje dve godine. A mislim da ste svi mogli da vidite nagoveštaje onoga zbog čega je bio tako dobar defanzivac, stvari koje je radio i koliko je pametan, koliko je pokretljiv, koliki raspon ima. Igrao je vrlo, vrlo dobro. Velika je to stvar da odsustvujete toliko dugo, a onda u takmičarskoj utakmici uradite tako dobar posao", kazao je trener Oklahome.

Povratak Robersona pokriće mnoge "rupe" u igri Oklahome i dodatno ojačati tim. Tander je trenutno na deobi petog mesta Zapada sa Hjustonom, sa pobedom manje od Jute i dve i po manje od Denvera.

Roberson je pre svega sjajan defanzivac, koji sa svojih 28 godina ima dovoljno plej-of iskustva da Donovan može ozbiljno da računa na njega protiv vodećih igrača konferencije. Jasno je da neće provoditi mnogo vremena na terenu, ali u ovako čudnoj sezoni, svaka prednost dobro dođe.

No, sve je to manje bitno. Posle utakmice je odgovarao na pitanja novinara sa osmehom na licu, čak je i zagrlio portparola kluba.

Duže od dve godine se pitao da li mu je NBA karijera gotova. A sada je ponovo počela.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC