• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bobi dominirao, vratio se Nurkić, Lebron osjedio

Autor Pavle Knežević

Zabavno veče u NBA "mjehuru"

 Dalas-Lejkers-Boban-Marjanovic-Lebron-Dzejms-Jusuf-Nurkic-rezultati-pregled-kosarka-NBA Izvor: Twitter/Aaron_Torres

NBA se zvanično vratila prijateljskim mečevima u srijedu, kada smo ponovo vidjeli "plejmejkera" Nikolu Jokića, koji su se nastavili i dan kasnije.

Na terenu smo vidjeli neke od najvećih zvijezda lige – Lebrona Džejmsa, Janisa Adetokunba, Luku Dončića, Dejmijena Lilarda – ali i omiljenog igrača lige, Bobana Marjanovića, koji je sa Dalasom "uzeo mjeru" Lejkersima i ostvario dabl-dabl.

Možda će vas zanimati

Vidjeli smo još mnogo toga zanimljivog u te četiri utakmice, ali vjerovatno ništa nije čudnije od tog neobičnog osjećaja igranja bez publike. Ipak, cijeli dan najbolje svjetske košarke je nešto na šta se ipak nećemo žaliti.

Dalas je pobijedio Lejkerse 108:104, ali prvo što je upalo u oči gledaocima su sijede dlake u Lebronovoj bradi. "Kralj" ima 35 godina, što je možda prerano za sijede, ali kako su to mudri ljudi primijetili, to je možda posljedica provođenja karantina sa sopstvenom porodicom.

Šalu na stranu, Džejms je igrao samo u prvom poluvremenu i za tih 15 minuta imao je učinak od 12 poena, pet asistencija i tri skoka. Entoni Dejvis dodao je još 12 poena. Iako utakmica nije imala nikakav takmičarski značaj, Lejkersi su pokazali da su spremni za nastavak.

Mada, možda je utisak večeri za tim iz Los Anđelesa nastup njihove plesne grupe, "Lejkers djevojaka". U virtuelnom izdanju.

Sa druge strane, Marjanović je dominirao u pobjedi Dalasa sa 17 poena, 13 skokova i dvije blokade za 23 minuta. Uključujući i trojku "bez koske". Prije nego što odbacite ove brojke, sjetite se da je neposredno prije prekida takmičenja, Bobi u pobjedi nad Denverom imao učinak od 31 poena i 17 skokova.

Luka Dončić završio je utakmicu sa 14 poena, pet skokova i šest asistencija za Dalas.

Golden Stejt ne igra u Orlando "mjehuru" zbog svog očajnog učinka, tako da nema ni Stefa Karija, ali čast porodice brani njegov brat Set. Bek Dalasa imao je savršeno veče, pošto je pogodio svih svojih devet šuteva, uključujući i šest komada za tri. Utakmicu je završio sa 23 poena za 15 minuta, pa je tako bio najefikasniji na utakmici.

Milvoki je bez problema pobijedio San Antonio 113:92, ali se Adetokunbo malo "opustio" i zaboravio na sudije. Grk je pokupio pet penala za samo 12 minuta u prvom poluvremenu, što je, priznaćete, zaista impresivno. U drugom poluvremenu, međutim, nije imao nijedan penal i završio je utakmicu sa 22 poena, četiri asistencije, tri skoka i tri ukradene lopte za 21 minut na terenu.

Indijana je pobijedila Portland 91:88, ali utisak sa te utakmice je svakako dugo očekivani povratak Jusufa Nurkića i Zeka Kolinsa. Bosanac nije igrao još od marta 2019. kada je slomio nogu, dok je Kolins odigrao samo tri meča u sezoni.

Nurkić je za 20 minuta postigao 14 poena i devet skokova i odmah pokazao koliko će njegova visina i snaga značiti Portlandu. Naravno, ne treba zaboraviti da su Pejsersi igrali bez svoja dva najbolja centra, Domantasa Sabonisa i Majlsa Tarnera, ali to ne mijenja činjenicu da je ovo bio sjajan nastup za igrača koji nije okusio NBA košarku skoro godinu i po dana.

Nurkić je bio najefikasniji u Portlandu, dok je Dejmijen Lilard za 20 minuta postigao samo četiri poena, uz dva skoka i sedam asistencija. Karmelo Entoni imao je učinak od osam poena i tri skoka.

Igrači inače nastavljaju da se navikavaju na utakmice bez navijača, a Blejzersi su odlučili da se malo zabave dok su izlazili na teren, jer su imali interakciju sa nepostojećim navijačima u praznoj hali. Smešno, priznajemo.

Rezultati pripremnih utakmica NBA igranih u noći između četvrtka i petka:

Milvoki – San Antonio 113:92
Indijana – Portland 91:88
Lejkers – Dalas 104:108
Juta – Feniks 88:101

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC