• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Top 10: Dvojica Srba na spisku transfera koji su uzdrmali kontinent!

Autor Pavle Knežević

Fener i Armani dominiraju listom top transfera u Evroligi

 Top-10-transferi-Evroliga-kosarka-Fenerbahce-Armani-Nikola-Milutinov-Nikola-Kalinic-kosarka Izvor: YouTube/ACB/Screenshot

Reljef i mapa Evrolige potpuno su promijenjeni u ovom prelaznom roku, što je uz pandemiju donijelo još čudniji osjećaj ljubiteljima košarke.

Gledaćemo CSKA bez Hajnsa, Olimpijakos bez Milutinova, Fenerbahče bez Kalinića i Obradovića ili Panatinaikos bez Kalatesa. U Srbiji je takođe više nego zanimljivo, ali ne toliko kao u Evropi.

Možda će vas zanimati

Ugledni Jurohups napravio je listu 10 najvećih i najvažnijih transfera u Evroligi, na kojoj se nalaze i dvojica Srba. Listu vam prenosimo od posljednjeg do prvog mjesta i uglavnom se slažemo sa njom.

Pa da krenemo od kraja:

10. Greg Monro, iz Bajerna u Himki

Izvor: MN PRESS

Iskusni centar je poslije devet sezona u NBA došao u Evropu i nije prolazio period prilagođavanja već je odmah pomogao timu. Himki ima veće ambicije od Bajerna i gradi lijepu ekipu, a Monro će svakako pomoći u ostvarivanju tih planova.

9. Nikola Kalinić, iz Fenerbahčea u Valensiju

Izvor: MN PRESS

Srpski reprezentativac je član šampionske generacije Fenera iz 2017. Tim iz Istanbula prolazi kroz ogromne promjene, od kojih je svakako najveća na klupi, gdje je Željka Obradovića zamijenio Igor Kokoškov. Kalinić je bio sastavni dio uspjeha posljednjih godina, a sada je otišao u Španiju, gdje Valensija takođe prolazi kroz period renovacije.

8. Kajl Hajns, iz CSKA u Armani Milano

Izvor: MN PRESS

Armani se ozbiljno pojačao ovog ljeta, ali najzvučnije ime svakako je "ser Hajns", četvorostruki šampion Evrope sa CSKA, gdje je proveo posljednjih sedam sezona. U Evroligi je igrao i za Bamberg i ima 281 nastup u elitnom evropskom klupskom takmičenju.

7. Luiđi Datome, iz Fenerbahčea u Armani

Izvor: MN PRESS

Još jedno veliko pojačanje Armanija je povratnik u svoju domovinu poslije pet sezona sa Fenerom nakon NBA izleta. Takođe član šampionske generacije 2017, sigurno će pomoći ambicioznom timu iz Milana pod vođstvom Etorea Mesine.

6. Derik Vilijams, iz Fenerbahčea u Valensiju

Izvor: MN PRESS

Drugi "pik" sa drafta 2011. godine prelazi u Valensiju poslije jedne sezone provedene u Feneru i prije toga u Bajernu, gdje je otišao iz NBA. "Narandžasti" su dovođenjem ovog krilnog centra pokazali veće ambicije, a "roster" im sada djeluje znatno kvalitetnije nego prošle sezone.

5. Malkolm Dilejni, iz Barselone u Armani

Izvor: MN PRESS

Primijetićete da pola ove liste čine odlasci u Armani i iz Fenerbahčea, a ovaj spada u jednu od te dvije kategorije. Iskusni plejmejker/bek šuter igrao je u Evroligi po sezonu za Bajern, Lokomotivu i Barselonu sprema se za četvrtu sezonu u Eliti. Proveo je dvije godine u NBA, igrajući za Atlantu i svakako je odlično pojačanje za ambiciozni Mesinin tim.

4. Nikola Milutinov, iz Olimpijakosa u CSKA

Izvor: MN PRESS

Jedan od najboljih centara Evrope uspješno je prošao test prelaska iz Partizana u Olimpijakos, a sada bi u CSKA trebalo da igra jednu od glavnih uloga. Sa već 164 evroligaške utakmice, srpski reprezentativac bi ove sezone mogao da stekne i više individualnih priznanja. Odlično rješenje u reketu za CSKA.

3. Kostas Slukas, iz Fenerbahčea u Olimpijakos

Izvor: MN PRESS

Poslije pet godina sa Fenerom, Slukas se vraća u Olimpijakos, sa kojim je osvojio dvije Evrolige. Njegova sudbina bilo je jedno od najvećih pitanja prelaznog roka, ali su na kraju atinski crveno-bijeli uspjeli da realizuju ovaj vrhunski transfer. Slukas će se u Olimpijakosu ujediniti sa trenerom Jorgosom Barcokasom, za dodatnu dozu nostalgije za navijače.

2. Nik Kalates, iz Panatinaikosa u Barselonu

Izvor: MN PRESS

Iskusni plej i jedan od lidera "zelenih" se odlučio na promjenu sredine i odlazak u redove velikog rivala Barselone. Veteran sa osam evroligaških sezona pod pasom, sada svoj autoritet i vođstvo donosi u Barselonu, koja će biti dodatno ojačana novim trenerom Šarunasom Jasikevičijusom, nekadašnjim saigračem Kalatesa.

1. Tornike Šengelija, iz Baskonije u CSKA

Izvor: MN PRESS

Nema dileme da je ovo najveći transfer u Evropi ove sezone do sada. Gruzijska "četvorka" dodatno će ojačati rekord CSKA u paru sa Milutinovim. Gruzijac je jedan od najjačih aduta u želji da CSKA sačuva titulu osvojenu 2019. Uprkos smanjenju budžeta, Šengelija će sigurno donijeti brdo opcija za Dimitrisa Itudisa.

Kako vam se čini lista? Šta biste mijenjali, dodavali?

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC