• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema Jokića, ima Dončića - NBA skratila spisak kandidata za nagrade!

Autor Dušan Ninković

Srpski košarkaš i pored odlične sezone nije u konkurenciji za priznanja, dok je Luka Dončić među igračima koji su najviše napredovali.

 NBA-nagrade-najbolji-igrac-sezone-ruki-sezone-Nikola-Jokic-Luka-Doncic Izvor: Getty Images/Harry How, Harry How/Getty Images North America

Po trojica u svakoj kategoriji, to su finalisti NBA lige za svaku od šest nagrada koje se tradicionalno dodjeljuju na kraju regularnog dijela sezone.

Ove sezona, iako je čudna, isprekidana i onda jedva nastavljena, nije izuzetak. Najbolji trener, MVP lige, najbolji ''šesti čovjek'', najbolji defanzivac, ruki godine i igrač koji je najviše napredovao će ponovo dobiti priznanja.

Možda će vas zanimati

Jedno od njih možda čak i Luka Dončić, koji je ponovo bio nestvarno dobar u redovima Dalasa.

On će konkurisati za nagradu ''Igrač koji je najviše napredovao'', a rivali će mu u finalu biti Bam Adebajo iz Majamija i Brendon Ingram iz Nju Orleansa. Sva trojica su imali sjajne sezone, to ne sporimo, ali da li stvarno mogu da se porede sa Dončićem?

Najbitnije priznanje je ono namijenjeno MVP-iju lige, a u konkurencij isu trojica, objektivno, najboljih! Janis Adetokunbo, Džejms Harden i Lebron Džejms će se nadmetati za titulu najboljeg igrača lige. Nadali smo se možda da bi u ovom izboru moglo da bude mjesta i za Nikolu Jokića, ali je srpski centar ovog puta ostao ''kratak''.

Janis Adetokunbo je u konkurenciji i za najboljeg defanzivca lige, a tamo će mu rivali biti Rudi Gober i Entoni Dejvis, dvojica centara koji su pravi zid pod svojim košem. Zanimljivo, u izboru nema Kavaji Lenarda, dvostrukog osvajača ovog priznanja, iako su njegovi Klipersi sjajni ove sezone.

Nagradu za najboljeg debitanta u ligi osvojiće Dža Morant iz Memfisa, Zion Vilijamson iz Nju Orleansa ili Majamijev Kendrik Nun.

U konkurenciji za najboljeg ''šestog igrača'', odnosno momka koji nije starter, a obilježio je ovu sezonu su, zanimljivo, čak dvojica košarkaša Klipersa. Na listi su Montrezl Herel i Lu Vilijams, a nagradu ''cilja'' i Denis Šruder iz Oklahome.

Za kraj, tu su i trojica trenera koji su obilježili tekuću sezonu. Majk Budenholzer je sjajno predvodio Milvoki, Bili Donovan je sjedio na klupi Oklahome, dok je Nik Nurs trener Toronta.

Nagrade će se dodjeljivati na osnovu mečeva odigranih (ili vođenih) od početka sezone pa do 11. marta. Nagrade će biti podijeljene tokom plej-ofa tekuće sezone.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC