• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dragić plakao, Hukić i Džikić čestitali

Hukić i Džikić čestitali Partizanu, Dragić plakao, a Vujošević ponovo "opleo" po sistemu takmičenja u NLB Ligi.

 Dragić plakao, Hukić i Džikić čestitali  Izvor: MONDO

Ispred vrata košarkaške hale u Tivoliju, na čijim je tribinama improvizovani press centar, stajao je i plakao Goran Dragić, bek Olimpije. U sali, sedeli su Duško Vujošević i Aleksandar Džikić, odnosno Dušan Kecman i Jasmin Hukić.

Partizan je pobedio Olimpiju u polufinalu Fajnal fora NLB lige, pa će u subotu na njenom terenu pokušati da odbrani titulu. Protivnik je, takođe srpski tim, Hemofarm.

"Svaka čast Partizanu, zaslužili su ovu pobedu, jer su kroz celu ligu bili najbolji, nisu se odmarali iako su imali paklen tempo u Evroligi. Mi smo se borili do kraja i tražili svoju šansu, ali je nismo iskoristili. Imamo za čim da žalimo, iako ovo nije toliko grozan momenat. Već smo se u svlačionici dogovorili da ne izgubimo nijednu utakmicu do kraja sezone i osvojimo prvenstvo", izjavio je Jasmin Hukić, dok je iz Ledene dvorane još dopirala pesma navijača Olimpije.

Sve su dali Ljubljančani za pobedu nad najboljim timom regiona, i oni na terenu, i oni na klupi, i oni na tribinama. Ali, nije vredelo.

"Nas sada očekuje finale sa Hemofarmom. Ekipe se odlično poznaju, tako da znamo šta nas očekuje. Pokušaćemo da se pripremimo što bolje možemo za taj meč i da odbranimo prsten", rekao je Dušan Kecman.

Mikrofon je potom stigao do Duška Vujoševića.

"Pratim Olimpiju cele sezone. Oni su se znatno izdigli iz problema, koji su ih pratili na početku sezone. Tim se složio u celinu, stranci su postali deo ekipe, napravljena je dobra hemija... Ipak, mislim da je Partizan kvalitetnija ekipa, iako se ne radi tu o nekoj velikoj razlici. Mnogo puta dolazio sam u Ljubljanu i nikada nisam mogao da kažem da sam favorit", počeo je izlaganje trener srpskog šampiona, koji u subotu protiv Hemofarma ima priliku da postane prvi tim koji je u sedam sezona uspeo da odbrani naslov regionalnog prvaka.

Kada se radi o regionalnoj ligi, Vujošević je imao zamerke.

"Smatram da sistem takmičenja u NLB ligi mora da bude promenjen. Radi se o kombinaciji lige i kupa, u kojoj najbolji tim u ligaškom delu može lako da bude kažnjen za to. Ili neka domaćin Fajnal fora bude određen na početku sezone, pa pošteno da znamo unapred ko je to ili neka to bude neko neutralno mesto. Najbolje bi bilo da prednost domaćeg terena dobije tim koji je osvojio prvo mesto", kritikovao je Vujošević odluku da se Ljubljani naknadno dodeli organizacija Fajnal fora.

Ovako, prvi tim je igrao u paklu domaćeg terena četvrtog tima, ekipe koju je dva puta pobedio u regularnom delu.

"Mogla bi liga i da se smanji, da je igraju najbolji, da bude jednostavnija i kvalitetnija i da svaka utakmica dobije mnogo više na značaju. Na taj način ostavilo bi se više prostora za nacionalna prvenstva i pripreme reprezentacija".

Vujošević se onda vratio utakmici sa Olimpijom. "Čestitam mom kolegi i prijatelju Aleksandru Džikiću na napretku koji je ostvario sa svojim timom".

Džikić je, s druge strane, bio zadovoljan i činjenicom da je njegov tim naterao Partizan da pruži maksimum i da je to znak da se on i igrači nalaze na dobrom putu. "Nemam šta da im zamerim. Mogli smo malo pametnije da odigramo na kraju, ali momci su igrali sa srcem, hrabro, dali su sve od sebe i ja im čestitam", rekao je Džikić.

Tada je jedan slovenački novinar postavio pitanje Vujoševiću: "Kako ćete se osećati u subotu ako budu sudile iste sudije?", verovatno misleći da je hrvatska sudijska trojka pomogla Partizanu u meču sa Olimpijom.

"Skoncentrisan sam na igru svoje ekipe. Nisam krenuo da komentarišem suđenje i ne želim to da radim, jer bih morao da krenem od prvog minuta", odgovorio je Vujošević.

"Uostalom, bolje da ne komentarišem, ako budu sudile iste". Tada je jedan hrvatski novinar pitao zbog čega, na šta je trener Partizana rekao: "Pametan će shvatiti".

Inače, postoji mogućnost da jedan od trojice arbitara u finalu bude Ilija Belošević, kojeg je organizator pozvao u Ljubljanu da sudi finale ako budu igrala dva srpska ili dva nesrpska tima.

Naravno, igraju dva srpska!

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC