• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nikog ne zanimaju mračne misli, ali ne stojimo dobro": Ozbiljno upozorenje Marine Maljković

Autor Pavle Knežević

Nacionalni tim Srbije nije imao takmičenja ove sezone, mnogo košarkašica nema klubove...

 Marina-Maljkovic-intervju-reprezentacija-losa-situacija-Japan-razvoj-zenskog-sporta Izvor: MN PRESS

Silno sam motivisana za novi projekat koji me očekuje u japanskom klubu Denso Iris, a boravak u Japanu iskoristiću i da na najbolji mogući način pomognem svim srpskim sportistima koji će sljedeće godine nastupati na Olimpijskim igrama u Tokiju, kaže Marina Maljković, selektorka košarkaške reprezentacije Srbije.

Maljković je poslije kineskog Šangaja odlučila da svoju azisjku avanturu nastavi u Japanu, gdje je prije dva dana zvanično potpisala ugovor sa ekipom Denso Iris iz grada Karija.

Možda će vas zanimati

"Moram da kažem koliko sam bila srećna u Kini i da je tamo urađen jedan ogroman posao, koji se ne prekida već se nastavlja. Ostali su moji saradnici iz reprezentacije Miloš Pađen i Tomaš Brinec, a kao nov došao je Dejan Mudreša, koji će raditi sa mlađim kategorijama Šangaja. Tamo sam osnovala pokret za košarku i ta veza sa Kinom je neraskidiva, ostavila sam srce tamo", rekla je Maljković na početku razgovora za Tanjug.

Kako kaže, angažman u Japanu dugo je planiran, a jedan od razloga za odlazak u Zemlju izlazećeg sunca bile su i Olimpijske igre, koje su trebalo da se održe ovog ljeta u Tokiju, ali su zbog korona virusa pomjerene za 2021.godinu.

"Moj drugi kolega iz reprezentacije Vlada Vuksanović tamo je bilo prošle godine, a oni žele da japansku reprezentaciju pripreme za finale Olimpijskih igara. Tu se našao zajednički interes i motivacija. Sa njihove strane da najbolje japanske reprezentativke, kojih ima dosta u mom klubu, bude spremne na najbolji mogući način da nastupaju za reprezentaciju Japana. S druge strane, meni je veliko zadovoljstvo da budem tamo i da spremim srpsku reprezentaciju. I ne samo košarkašku reprezentaciju, već mi je drago što ću biti tamo i što ću moći da na svaki način pomognem svim sportistima Srbije, jer ću biti neko ko je već ušao u njihovu priču. Biću spremna da pomognem svima, da organizujemo pripreme i raniji dolazak srpskih sportista. Sve što može da se uradi, biću na raspolaganju sportskim savezima i sportistima. Silno sam motivisan za projekat koji je ispred mene", kaže Maljković.

Maljković je istakla i da se raduje što će imati priliku da se druži i sa trenerom Lukom Pavićevićem, koji je dugi niz godina u Japanu, kao i da su sa novim klubom ciljevi su najviši.

"Ono što se zna jeste da ću ja sasvim sigurno propustiti prve četiri zvanične utakmice, s obzirom na cijelu situaciju. Možda i više. Liga je mnogo jaka i u ovom momentu je nemudro nešto obećati. Sigurno je da tim treba da bude u Top 4, da postoji kvalitet, Vlada je prije mene uradio dobar posao, ima i mladih i najiskusnijih igračica. Razmišljamo potajno o osvajanju prvenstva, ali prvo da odem tamo, da to sve osjetim. Postoje stvari koje su dosta drugačije nego na drugim mjestima. Oni su samo u ženskoj košarci potpuno zabranili strance, što nije slučaj u ženskoj odbojci. Specifičan je sistem, a sve u cilju da njihova ženska košarkaška reprezentacija osvoji medalju na OI".

Košarkašice Srbije ove godine nisu imale takmičenja zbog korona virusa, a Maljković ističe da je ovog ljeta na pripremama reprezentacije na Zlatiboru urađeno sve što je bilo moguće.

Prvo zvanično okupljanje reprezentativke Srbije trebalo da imaju u novembru, kada su planirani kvalifikacioni mečevi za Evropsko prvenstvo.

"U oktobru ćemo znati da li će biti kvalifikacionih prozora u novembru. Mi smo te mlade igračice koje su bile na pripremama stavili na jedan poseban program, što do sada nismo radili. Radilo se mnogo u svakom smislu i u sportskom i u psihološkom. jVerujem da će one u novembru i u februaru moći da pokažu da su budućnost reprezentacije", rekla je Maljković i dodala:

"Znam da nikog ne zanimaju mračne misli, ali da ne stojimo dobro - ne stojimo. Dosta igračica nema klubove, ove koje imaju angažman imaju specifične situacije u klubovima. Veliko je pitanje, kako za nas tako i za sve ostale. Kao i uvijek, pokušaćemo da nađemo neki izlaz i svojim radom eliminišemo sve svoje minuse. To je uvijek bilo pravilo".

Početkom jula selektorka Srbije pokrenula je Kampanju za razvoj ženskog sporta, zajedno sa sportistkinjama ambasadorkama: košarkašicom Sonjom Vasić, tekvondistkinjom Milicom Mandić, strelkinjom Zoranom Arunović i teniserkom Olgom Danilović.

"Na tome radimo svaki dan. Otvorili smo kancelariju koja vrijedno radi. Ne želimo ni najmanje da pogriješimo u poštovanju mjera, sva djeca moraju da budu bezbjedna. U skladu sa tim očekujem da u novembru možemo da razgovaramo kako mi je u Japanu i na temu kampanje. Juče sam imala važan sastanak sa kolegama i očekuje lijepe vijesti sredinom novembra", zaključila je Maljković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC