• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvorilo se mjesto u Evrokupu. Mornar se izvinjava: Spremili smo jaku ekipu, shvatićete...

Autor Milutin Vujičić

Barani se oglasili saopštenjem...

 KK Mornar Bar saopštenje Evrokup  Izvor: MN PRESS

Mornar je "zaratio" ovog ljeta sa Evroligom pošto su na njihovo iznenađenje, i mnogih drugi, izostavljeni sa spiska učesnika za njihovo takmičenje Evrokup.

Odlučeno je da u tom takmičenju nastupa Cedevita Olimpija, zbog čega je Mornar izdao oštro saopštenje u kom je čak najavio i tužbu i povraćaj svih uloženih sredstava u takmičarskoj 2019/20, da bi se tri mjeseca kasnije oglasili znatno pomirljivijim saopštenjem.

Možda će vas zanimati

Mornar, koji će učestvovati u FIBA Evropa kupu, reagovao je u danu u kome je postalo jasno da se otvorilo slobodno mjesto u Evrokupu za narednu sezonu.

Naime, izraelski Makabi Rišon je odustao zbog finansijskih i logističkih problema, sve usljed pandemije korona virusa, što znači da će Evrokup morati da smisli način kako da popuni njihovo upražnjeno mjesto.

Saopštenje barskog Mornara prenosimo u cjelosti.

"Kada smo primili vijest da je Mornar izostavljen iz Evrokupa za sezonu 2020/21, smatrajući da nam je nepravedno oduzeto mjesto u jednom od dva elitna evropska takmičenja, reagovali smo burno, šaljući 'otrovne strelice' i lijevo i desno, napadajući i one koji nisu doprinijeli takvoj odluci.

Ubrzo smo shvatili da je Bord Evrokupa samo postupio po jednom dopisu, da je u pitanju nesporazum, i da u njegovom činjenju nema krivice niti bilo kakvog animoziteta prema Mornaru. Naprotiv, Bordu Evrokupa je prevashodni interes košarka i njen razvoj i napredak svuda u Evropi. Zbog toga i nije bilo revanšizma prema ishitrenom saopštenju Mornara, jer u Evropi znaju da je Mornar postao ozbiljan klub koji organizaciono i kadrovski iz dana u dan jača i koji se džinovskim koracima penje ka vrhu regionalne, a samim tim i evropske košarke.

Uvjereni da smo na parketu zaslužili mjesto u Evrokupu, spremili smo ovog ljeta jaku ekipu koja bi na dostojan način reprezentovala crnogorsku i regionalnu košarku u drugom po snazi takmičenju u Evropi. Da smo na pravom putu pokazuju i naši rezultati već na staru priprema, na turneji po Srbiji, odnosno dvije pobjede nad abaligašima.

Vjerujemo da će čelnici Evrolige i Evrokupa na najbolji način razumjeti ovo naše saopštenje, prevashodno kao izvinjenje, ali i iskreno pruženu prijateljsku ruku za nastavak veoma dobre saradnje i da ćemo dobiti šansu da se ove i idućih sezona oprobamo u Evrokupu. Ukazanu priliku ćemo, budite uvjereni, iskoristiti kako dolikuje Mornaru, 'Ponosu Bara', klubu svijetle tradicije", navodi se u saopštenju koje je objavljeno na zvaničnom sajtu Barana.

Odustajanjem Makabi Rišona otvorilo se mjesto u grupi u kojoj igraju Unikaha, Budućnost, Breša, Ulm i Metropolitans 92. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC