• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Partizan ponovo gospodar prstena

Partizan jedina ekipa koja je uspela da odbrani titulu najboljeg u regionalnom takmičenju. U finalu deklasiran Hemofarm.

 NLB: Partizan ponovo gospodar prstena  Izvor: MONDO

Košarkaši Partizana još jednom su potvrdili apsolutnu dominaciju u ovom delu Evrope. U finalu završnog tunira NLB Lige u Ljubljani, crno-beli su deklasirali Hemofarm 69:51 i pokazali su da im nema ravnih na Balkanu. I šire.

U reprizi finala Kupa Srbije (ishod je bio identičan), Partizan je potpunom kontrolom igre u reketu i odličnom odbranom, došao do drugog uzastopnog šampionskog trofeja u regionalnoj ligi.

Ponovila se slika iz prošle sezone kada je kristalni pehar namenjen šampionu regiona podigao kapiten Petar Božić (ovo je inače njegov četvrti trofej sa Partizanom u poslednjih 12 meseci!).

Bilo je ovo veliko finale NLB lige sa malo strasti i još manje neizvesnosti. Partizan je nastavio svoju dominaciju na prostorima bivše SFRJ i postao prvi tim u sedmogodišnjoj istoriji regionalne lige, koji je odbranio trofej.

O čemu pisati u utakmici na kojoj je jedan od finalista u drugoj četvrtini postigao 12, a u trećoj 11 poena? Možda da je pobedniku pripala nagrada od 40.000, a poraženom 30.000 evra. Možda da je meč posmatralo jedva hiljadu ljudi, od kojih su 50-ak bili Grobari iz Ljubljane i okoline, možda da je Partizan postao jedini tim, uz FMP, sa dve titule prvaka Jadranske lige, ali jedini koji je odbranio trofej.

Nema sumnje - MVP Fajnal fora u prestonici Slovenije je Nikola Peković. Olimpiji je ubacio 31 poen u polufinalu u petak uveče, nekih 19 sati kasnije 22 poena (i sedam skokova). Treba istaći i drugog centra Partizana Slavka Vraneša koji je postigao 12 poena uz šut iz igre pet od pet!

Prva četvrtina nagoveštavala je da će četvrto uzastopno srpsko finale biti dostojno poslednje utakmice u sezoni. Još se u tišini Tivolija i bilo "zakuvalo"... Pokačili su se Kecman i Maršal, laktali se Tripković i Joksimović, trener Partizana Duško Vujošević tražio je objašnjenja od srpsko-crnogorsko-hrvatske sudijske trojke, predsednik crno-belih Predrag Danilović iz prvog reda kraj parketa u nekoliko navrata glasno je bodrio svoj tim...

I, onda je utakmica izgubila svaku draž. Naboj je splasnuo, Partizan počeo da melje, trener vršačkog tima Vlada Vukoičić pokušavao izmenama da prene svoj tim, ali nije uspeo. Za razliku od polufinalnog duela sa Olimpijom, kada je ekipa Aleksandra Džikića nadskočila crno-bele, u finalu je Partizan bio taj koji je potpuno nadvisio vršačku ekipu (na kraju 36 - 24).

Ligaški deo Partizan je završio sa samo dva poraza, a do novog trofeja su došli bez ijednog poraza u razigravanju i naravno, finalnom turniru. Uspeh crno-belih je utoliko veći ako se zna da im je ovo bio 60. meč ove sezone!

Dakle, revanš Partizana Hemofarmu za poraz iz finala regionalne lige 2005. godine. Revanš sa kamatom. Inače, ovo je najubedljivija pobeda u dosadašnjoj sedmogodišnjoj istoriji regionalne lige.

Vujošević i njegovi momci još nisu progutali treću, najukusniju šniclu u ponudi - naslov državnog prvaka i učešće u Evroligi dogodine.

Može li neko da ih spreči u tome?

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC