• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Njegov rat sa Džordanom traje 35 godina: I danas ga ne voli kao 1985!

Autor Mladen Šolak

Ko je najveći igrač u istoriji? Za njega Em-Džej nije ni u dva najbolja!

 Ajzeja-Tomas-Majkl-Dzordan-sukob-svadja-najveci-igrac-u-istoriji-Karim-Abdul-Dzabar-pa-Lebron-Dzejms Izvor: Guliver/Getty images/Streeter Lecka/All Bello/Getty Images North America

Legendarni plejmejker Detroit Pistonsa Ajzeja Tomas ostao je upamćen kao veliki NBA šampion i kao jedan od najljućih rivala Majkla Džordana. A to rivalstvo je bilo toliko da je za to znao cijeli svijet, kao što je i danas poznato da je među njima velika netrpeljivost.

Uostalom, kako drugačije "pročitati" Tomasovu jučerašnju izjavu o najvećem igraču ikad.

Možda će vas zanimati

"Divim se Lebronovom nezasitom apetitu da bude na vrhu i da ostane na vrhu. Nikad nisam vidio igrača koji je dominirao u toliko statističkih kategorija. Imali smo igrače koji su dominirali u određenim područjima, ali nikad nismo vidjeli igrača koji je tako radio sve. A on sve to radi neprekidno 17 godina. Za sada, Karim Abdul-Džabar je najbolji koji je to radio. Ali, kada Lebron Džejms bude završio, on će biti najbolji koga smo ikad vidjeli da je igrao košarku", rekao je on.

Na taj način, Tomas je uputio još jednu strelicu ka Džordanu, bez da je pomenuo njegovo ime.

A među njima je zakuvano još sredinom osamdesetih...

Izvor: Al Bello/Getty Images North America

Majkl Džordan došao je u NBA kao velika zveijzda, treći "pik" na draftu i igrač koji je u ligu donio tada revolucionarno veliki ugovor sa kompanijom "Najki".

Dijelom zbog ljubomore prema njemu zbog ugovora, dijelom jer im je smetala njegova popularnost, tada velike zvijezde Ajzeja Tomas i Medžik Džonson organizovali su malu grupu igrača koja je na Ol-staru 1985. "preskakala" Džordana u toku igre. Tako je te večeri bio ograničen na samo devet šuteva iz igre, dva pogotka i ukupno sedam poena. Nijedan starter Istočne konferencije nije uputio manje lopti ka košu...

Sa Medžikom je kasnije postao veliki prijatelj, ali odnos sa Tomasom nikad nije mogao da funkcioniše, posebno nakon što su Čikago Bulsi pobijedili njegove Pistonse u finalu Istoka 1991, poslije čega je Ajzeja sa saigračima samo prošao pored Džordana i ekipe, bez pružanja ruke.

Nezvanično, Džordan je poslije toga insistirao da Tomas ne bude dio prvog i najslavnijeg Drim tima u Barseloni 1992. i tako je bilo, a te negativne emocije prema velikom rivalu Em-Džej je zadržao i do danas, što se vidkelo u dokumentarcu "The Last Dance", o poslkednjoj sezoni Džordanovih Bulsa, 1997/1998.

Očigledno će proći još mnogo godina pre nego velikani izglade svoj odnos. Ako ikad to i urade.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC