• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prsten ide na policu, ono pravo tek počinje!

Čudna atmosfera u Tivoliju. Dodela šampionskog prstenja, pehara, a sve nekako mlako.

 Prsten ide na policu, ono pravo tek počinje! Izvor: MONDO

U Tivoliju nije imao ko da se raduje odbrani titule u NLB ligi, košarkaši Partizana proslavili su između sebe...

"Ne znam šta je razlog, možda zato što nije bilo navijača. Ceo meč je bio prilično tih. A, i umorni smo. Ovo nam je 60. utakmica u sezoni...", objasnio je MVP Fajnal fora Nikola Peković.

Pored toga, svakako da je sam tok finala, u kojem je Hemofarm bio nekonkurentan protivnik od sredine druge četvtine, učinio da izostane očekivana erupcija emocija. Rezultat je bio 69:51.

"Četvrti put smo igrali sa njima ove sezone i svaki put smo ih pobedili. Nije bilo lako, trebalo je smoći snage posle meča sa Olimpijom u petak. Znali smo da će to biti ključan meč za nas. Posle smo samo gledali kako da se odmorimo i pripremimo za finale", dodao je Peković.

Najbolji akter dvodnevnog programa u Tivoliju u maniru mnogih pre njega podelio je zasluge za MVP trofej sa ostalim saigračima.

"Svi smo igrali dobro. Takav smo tim, da je samo pitanje ko će da iskoči", kratko je prokomentarisao Peković.

"Sada se okrećemo domaćem prvenstvu. To je najvažnije takmičenje za nas, jer donosi Evroligu. Ne mogu da obećam i treći trofej ove sezone, nikada to nisam radio. Mogu samo da obećam da ću dati sve što mogu da ga osvojimo", poručio je po mnogima najdominantniji centar Evrope.

Kakav šut ima Uroš Tripković osetili su i igrači Olimpije i oni iz Hemofarma. Svima u Partizanu drago je što se bek tima vratio u šutersku formu, posle sezone velikih oscilacija. Polufinale sa domaćinom otvorio je sa pet trojki iz šest pokušaja...

"Tituli se radujemo zajedno, ali što se mene tiče, jako mi je važno da sam povratio samopouzdanje i formu. Opet sam u igri, u rotaciji, u kretnjama... Sjajno se osećam što sa više dobrih stvari učestvujem u pobedama tima", rekao je Tripković sa drugim šampionskim NLB prstenom na ruci.

Jedan od najstandardnijih ove sezone bio je Dušan Kecman. Njemu je ovo šesta titula u dva navrata, kada je nosio dres Partizana. Ima tri naslova nacionalnog prvaka, dva regionalnog i jedan Kup.

"Potpuno smo zaslužili ovo priznanje. Dva puta smo izgubili u celoj sezoni, u osmini finala dobili Cibonu, koja po rejtingu i kvalitetu svakako nije bila osmi tim u ligi, u polufinalu morali da nadigramo Olimpiju na njenom terenu u paklenoj atmosferi... Na kraju smo finale odigrali odlično. Nekako je meč protiv Hemofarma bio drugačiji nego onaj sa Olimpijom. Bila je čudna atmosfera, ali nas to nije poremetilo", sumirao je Kecman sezonu u jednom dahu.

"Prvi" Partizan, za koji je Kecman igrao bio je po imenima zvučniji od ovog, koji beleži bolje rezultate.

"Razlika je što je ovaj Partizan podmlađen, što je sastavljen od igrača koji gore od želje da pobeđuju, koji imaju ekstra motiv da svakog dana na treningu pruže maksimum. Ovaj tim očigledno je dobar spoj mladosti i iskustva. Palasio, Božić i ja smo najstariji i odlično se dopunjujemo sa ostalima".

Milton Palasio, jedini stranac u timu, samo je poslednji deo mozaika koji je Duško Vujošević sklapao prošlog leta, kada su iz tima (na zebnju mnogih) otišli Drobnjak, Kamings, Bogdanović, Perović...

"Nije baš NBA prsten, ali ću ga zadržati! Naporno smo radili cele sezone i ovo je nagrada za sve nas. Ali, nije još gotovo! Idemo do kraja", rekao je momak sa NBA iskustvom, koji je lomio odbranu Hemofarma čestim promenama ritma.

Milenko Tepić je pogledao prsten i vratio ga u kutiju. U rukama je držao prelazni, veliki pehar prvaka, a razmišljao o domaćoj ligi.

"Ovaj prsten ide na policu. Nadam se da će ih biti još, za sada imam dva. Ali, neću biti zadovoljan ako do kraja ne osvojimo i domaće prvenstvo. To je naš glavni cilj i već razmišljamo o tome. Ovo je iza nas, niko ne može da nam oduzme da smo samo dva puta izgubili, kako smo se ponašali i držali na terenu... Zaslužili smo da budemo prvi u NLB ligi, ali ono pravo tek počinje", najavio je pohod na triplu krunu mladi Novosađanin.

Partizan je postao prvi tim, koji je odbranio naslov prvaka u regionalnoj ligi.

"Postavili smo zadatak drugim timovima, ali i sebi, da sledeće sezone budemo prvi koji su ga osvojili tri puta!"

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC