• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Leteći Smit srušio Boston

Los Anđeles Lejkers, Orlando i Juta na korak su od plasmana u narednu rundu plej-ofa, dok je Boston zabeležio prvi poraz od Atlante.

 NBA: Leteći Smit srušio Boston  Izvor: MONDO

Ako se od Lejkersa, Jute i Orlanda očekivalo da možda imaju muke u prvoj rundi plej-ofa, onda se od Bostona SVAKAKO očekivalo.da odmah preskoči Atlantu. Ali, inspiritivna partija Džoša Smita koji je ubacio 27 poena, dovela je Atlantu do prve pobede nad Bostonom u ovoj seriji i ujedno prve pobede u plej-ofu NBA lige još od 1999. godine!

Atlanta je pobedila Boston 102:93 i smanjila vođstvo Seltiksa u seriji na 2-1.

"Srce mi je lupalo kao ludo, bio sam baš uzbuđen", izjavio je igrač utakmice, koji je zabeležio i nekoliko spektakularnih zakucavanja. "Želeo sam da ovom gradu podarim nešto što će ga obradovati", rekao je Smit, kome je ovo bila prva plej-of utakmica pred domaćim navijačima.

Znaju u Atlanti da su i dalje veliki autsajder u duelu sa Bostonom, ali bar na jedno veče, na jedan dan imaju pravo da se ponašaju kao kraljevi. A rasprodata dvorana (19.725 gledalaca) kraj utakmice dočekala je na nogama!

Impresioniran je bio i trener Bostona Dok Rivers, koji je inače igrao za Atlantu 80-ih godina. "Kao da sam se vratio u stare dane, kada je ovde igrao Dominik Vilkins. I ja sam bio tu, sedeo sam na klupi i gledao ga", obratio se Rivers novinarima kao da je prepričavao san.

Kevin Garnet bio je nejaefikasniji u Bostonu sa 32 poena, ali ga je najmlađi tim u NBA plej-ofu toliko iscrpeo da je posle meča jedva stajao na nogama!

U ponedeljak uveče nastavlja se ovaj duel, utakmicom u Bostonu. U Atlanti se nadaju da će izboriti i peti meč. "Nismo zadovoljni. Biće to napet ponedeljak i unapred mu se radujemo", izjavio je Džo Džonson koji je ubacio 23 poena za Atlantu.

Lejkersi su na korak od plasmana u narednu rundu plej-ofa. Denver ni u trećem meču nije imao rešenje za "bolest" zvanu Kobi Brajant. U pobedi 102:84 Kobi je ubacio laganih 22 poena.

Iako je odigrao bolju odbranu nego u prethodna dva susreta, Denver je bio jako loš u napadu. Tačnije,.podbacile su najveće zvezde - Karmelo Entoni i Alan Ajverson. Ovo im je bilo verpvatno najlošije šutersko veče u poslednih...ko zna koliko vremena.

Entoni je na kraju završio sa 16, a Ajverson sa 15 poena, uz katastrofalan procenat šuta. Ako želi da u ponedeljak ne bude sve gotovo, Dejver će morati mnogo bolje, tačnije Entoni i Ajverson će morati mnogo preciznije.

Trener Lejkersa Fil Džekson, pak, nije bio zadovoljan igrom svoje ekipe u odbrani. "Promašili su dosta lakih poena i otvorenih šuteva. Rekao sam igračima u poluvremenu - neće šutirati celu utakmicu ovako. Srećom, promašili su mnogo lakih šuteva, nešto što inače uvek ubacuju".

REZULTATI:

Istočna konferencija:
Toronto - Orlando 94:106 (1-3 u pobedama)
Atlanta - Boston 102:93 (1-2)

Zapadna konferencija:
Juta - Hjuston 86:82 (3-1)


(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC