• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda moćna i u Čačku: Lojd igrao bez greške, za "jadranskih" 2-0!

Autor Mladen Šolak

Crveno-beli bez problema pobedili i na drugom "jadranskom" gostovanju.

 Zvezda moćna i u Čačku: Lojd igrao bez greške, za "jadranskih" 2-0! Izvor: MN PRESS

Manje od 48 sati posle ubedljive pobede protiv Baskonije, Crvena zvezda je u Čačku ostvarila drugi ligaški trijumf:

Borac - Zvezda 64:95 (13:23, 18:23, 21:25, 12:24)

Ekipa Saše Obradovića se bez većih problema izborila sa rivalom koji je u uvodnom kolu napravio veliko iznenađenje i pobedio Partizan u Hali sportova. Crveno-bele je ponovo predvodio američki bek Džordan Lojd, ubacivši 21 poen za 15 minuta u nedelji u kojoj je proglašen za MVP-a runde Evrolige.

Kao što je Obradović i zahtevao, Zvezda je kontrolisala ritam od prvog do poslednjeg minuta, sve vreme igrala čvrstu odbranu, dok je u napadu konstantno povećavala prednost do maksimalnih "plus 33" u poslednjem minutu (95:62).

Iako je Obradović razmišljao i o podeli minuta i iako je Lojd na terenu proveo samo četvrt časa u igri, za to vreme je pogodio svih pet penala, svih pet šuteva za dva poena i dva od tri pokušaja za tri. Još jedan odličan nastup novog lidera crveno-belih.

Uz njega, najefikasniji su bili plejmejker Lengston Hol (14 poena, 7 asistencija), centar Dup Rit (13 poena, 6 skokova) i Kori Volden (10 poena, 6 skokova). Stranci su vodili Zvezdu ka mirnoj pobedi, a i domaći su dali doprinos, zaključno sa Aleksom Radanovom koji je u poslednjih pet minuta igrao plejmejkrea i ubacio pet poena.

Obradović je koristio sve igrače i svi su postigli bar poen, koliko je "upisao" startni centar Ognjen Kuzmić. Njega bi od narednih utakmica mogao da menja i Emanuel Teri, septembarsko pojačanje koje je došlo u klub sa korona virusom, ali će se uskoro pridružiti saigračima.

Narednu utakmicu Zvezda će odigrati u utorak u "Pioniru" protiv Žalgirisa, a dva dana kasnije gostovaće Asvelu, koji ima velike probleme sa pozitivnim igračima na koronu.

BORAC: Tornton 13, Smit 4, Đoković 2, Miletić 7, Gavrilović 4, Kočović 9, Nerandžić 6, Karapandžić, Novaković, Džons 16, Todorović, Čarapić 3.

ZVEZDA: Hol 14, Volden 10, Lojd 21, Davidovac 5, Lazić 3, Rit 13, Radanov 5, Dobrić 4, Simonović 9, Jagodić Kuridža 7, Simanić 3, Kuzmić 1.

Pročitajte kako je izgledao tok meča iz minuta u minut:

- Kraj utakmice, ubedljiva pobeda crveno-belih -

40' 62:95 Radanov je u poslednjih pet minuta igrao Zvezdinog plejmejkera i sa linije penala je postavio "plus 33" na početku završnog minuta.

35' 59:83 Marinović je ponovo pozvao tajm-aut posle Holovog prodora i pogotka, pa pitao svoje igrače "Zašto ne igrate odbranu? Napravite faul!"

33' 55:79 Radovan Đoković bio je jedan od heroja Borčeve pobede protiv Partizana, ali u ovom meču nije u ritmu. Promašio je sva četiri šuta iz igre. Posle još jednog njegovog promašaja, Marinovći je okupio ekipu na tajm-autu.

30' 52:71 Zvezda mirno kontroliše rezultat u Čačku. Simonović je trojkom podigao razliku na "plus 19", a Obradović je potom zatražio tajm-aut, da bi nacrtao kako da izgleda poslednji napad u ovom kvartalu.

24' 40:58 Lojd je iznudio faul dok se spremao za šut za tri, a domaći su zamerili sudijama što su mu dodelile tri bacanja. Stao je na liniju penala i iskoristio sva tri bacanja

23' 37:55 Zakuvalo se početkom drugog pluvremena. Džons je zamerio Laziću grub prekršaj pa su nakratko ušli u klinč. Amerikanac je potom iskoristio slobodna bacanja.

- poluvreme -

Strelci

Borac: Tornton 8, Smit 2, Đoković 2, Miletić 2, Gavrilović 3, Kočović 4, Nerandžić 6, Džons 4

Zvezda: Volden 7, Lojd 13, DAvidovac 5, Rit 7, Simonović 1, Jagodić Kuridža 3, Simanić 1

20' 31:46 Tornton (prodorom) i Gavrilović (trojkom) smanjili su Zvezdinu prednost na "plus 15" i tim rezultatom ekipe odlaze na pauzu.

18' 24:43 Nova najveća razlika dok se bliži poluvreme. Davidovac (prodorom) i Simanić (slobodnim bacanjem) doneli su crveno-belima "plus 19".

16' 21:38 Dve brze trojke Beograđana - Hol, pa Lojd (13 poena). Hol je potom iskoristio i slobodna bacanja, za ekspresnu seriju gostiju 8:0.

14' 21:30 Borac reaguje - trojkom Kočovića uz prekršaj. Obradović je zatražio tajm-aut.

14' 15:30 Kuridža, Hol i Rit povećavaju Zvezdinu prednost ka sve većih "plus 15". Kao što rezultat govori, crveno-beli potpuno kontrolišu situaciju. Igra se brzo na obe strane u ovim trenucima.

10' 11:23 Zvezdin centar Duop Rit pogodio je trojku za maksimalno vođstvo na kraju prve četvrtine. Dobar početak Obradovićevog tima kraj Morave.

7' 9:15 Serija Beograđana 9:0 i tajm-aut "Maline" Marinovića. Borac je vodio 7:6, a onda su Lojd, Volden i Rit poenima u nizu izazvali reakciju trenera domaćih.

5' 7:11 Borben početak na obe strane! Brajs Džons je ubacio trojku za domaće, a Lengston Hol i Džordan Lojd doneli crveno-belima "plus 4". Lojd je dva puta pogodio uz faul.

1' 0:1 Prvi poen postigao je Simonović, sa linije penala.

- Startne petorke

Borac: Tornton, Nerandžić, Džons, Todorović, Čarapić

Zvezda: Hol, Lojd, Lazić, Simonović, Kuzmić

Sudije: Ilija Belošević, Marko Pecelj, Aleksandar Milojević

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC