• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zakarić ostaje u Borcu: Sarajevo me nije zvalo, a i da jesu, moj odgovor se zna!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Sarajevo je ozbiljan klub, želim im svu sreću, trenutno sam ovdje, što se kaže namjestio sam glavu", kaže prvotimac Borca Goran Zakarić o navodnom interesovanju bordo kluba.

 MONDO u Antaliji Zakarić Sarajevo me nije zvalo da jeste moj odgovor se zna Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Pred odlazak na pripreme u Antaliju banjalučki Borac je potpisao kamerunskog vezistu Donalda Molsa, ali i ozbezbijedio veliko "pojačanje" - ostanak Gorana Zakarića.

Krilni igrač crveno-plavih postigao je dogovor saupravom i produžio ugovor do februara 2022. s tim da mu klub neće praviti problem ukoliko stigne dobra ponuda iz inostranstva.

MONDO U ANTALIJI

"Imali smo dogovor da tog nekog 10, 11. januara pronađemo taj neki inostrani angažman. U tom momentu nije došlo na vrijeme i onda sam isto u razgovoru sa ljudima iz kluba, predsjednikom i trenerom, dogovorio da dobijem još malo vremena da probam da se opet okušam negdje van naših prostora. To je trajalo dugo i bilo je tu raznoraznih država i klubova, ali nisam bio zadovoljan. Produžio sam ugovor na godinu dana i razgovarao sam ljudima iz kluba, imamo neke naše privatne razgovore i dogovore", rekao je Zakarić izvještačima sa priprema u Antaliji.

Velika prašina podigla se zbog navodnog interesovanja Sarajeva. Evo šta Zakarić kaže o tome:

"Što se tiče tih raznoraznih priča, direktno za Sarajevo, ja nisam imao nikakav poziv ni od trenera, od predsjednika, tu je neko pokušao nešto da uradi, ali mu to nije uspjelo. Nisam se dosad dovodio u situaciju da sam između dva kluba zbog tog nekog rivalstva, kao što je između Željezničara za koji sam igrao i Sarajeva. Potpuno pravo imaju sve ekipe da kontaktiraju igrače i bore se za svoje bolje sutra. Ja ne želim ni da se priča protiv Sarajeva, Želje i drugih. I da je došlo do kontakta, što ne bi bilo ništa loše, ali ja već znam svoj odgovor. Što se tiče Sarajeva, to je ozbiljan klub, imaju kvalitet i želim im svu sreću. Trenutno sam ovdje, namjestio sam glavu", rekao je Zakarić i dodao:

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

"Ima još vremena za prelazne rokove i sve, niko nije lud da ne pusti igrača ako na klupsku adresu dođe dobra ponuda. Klub živi od toga, i igrači prave dalju afirmaciju."

Poruka nekadašnjeg fudbalera Željezničara za Sarajevo je jasna, a nakon toga logično pitanje je da li bi bivši igrač Partizana ikada obukao crveno bijeli-dres.

"Bilo je dosta slučajeva gdje ja poznajem kolegu koji je igrao i u Zvezdi, Partizanu. U sportu, fudbalu, za javnost to nije u redu i ja to ne podržavam. Ne razmišljam o tome trenutno, glavom sam samo ovdje da se što bolje spremimo. Imali smo problema sa vremenom u Banjaluci i Trebinju. Hvala Bogu niko nije povrijeđen i to je ono što raduje i mene i stručni štab. Očekujem da se spremimo kao ekipa dolaze utakmice da vidimo na kojem smo nivou, to će doći kao provjera za sve treninge, kakvi smo trkački, taktički. Dosta je mladih momaka i njima treba pružiti priliku. Bitno je da je kostur ekipe ostao i imamo dovoljno vremena da se spremimo za nastavak prvenstva. U dobrom smo raspoloženju i svi znamo ciljeve, da pokušamo da osvojimo kup i dođemo do tog drugog ili prvog mjesta. Sarajevo je naravno daleko iznad nas, ali pokušaćemo svim snagama i silama da se što više približimo", poručio je Zakarić.

"Imamo dobru ekipu, naravno kad pogledamo stanje na tabeli vidimo da to nije baš najbolje, ali opet nas raduje što smo mi peti, a Željo koji je drugi bježi samo dva boda. Tako da već prvom utakmicom može dosta toga da se promijeni", zaključio je Zakarić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC