• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ana i Jelena: Ne vredimo manje od Novaka

Ani i Jeleni zasmetalo je što u olimpijskom kompletu markice sa njihovim likovima vrede manje od one na kojoj je Novak Djoković.

 Ana i Jelena: Ne vredimo manje od Novaka Izvor: MONDO

Srpska posla... Srpskim medijima krajem prošle nedelje stigao je poziv na prezentaciju novih poštanskih markica PTT Srbije, sa likom Ane Ivanović i Jelene Janković.

Promociji u ponedeljak trebalo je da prisustvuju naše dve najbolje teniserke, ali je ceo događaj naknadno otkazan.

Verovalo se da je razlog nemogućnost da Ana i Jelena postignu sve zbog standardno gustog rasporeda, ali ne. Razlog je bojkot celog projekta Srpske pošte i to zbog nominalne cene svake od markica iz filatelističkog kompleta.

Ona sa likom Janka Tipsarevića vredi 20, Nenada Zimonjića i Jelene Janković 30, Ane Ivanović 40, a Novaka Đokovića 46 dinara...

"Svi smo ponosni što imamo likove na markama, ali bio je nesporazum u komunikaciji i trebalo bi da nam se objasne neki detalji", rekla je Ana Ivanović na konferenciji za novinare u Teniskom savezu Srbije, koja je održana u isto vreme kada je trebalo da se održi promocija.

Veliku čast da se nađu na markama dobilo je pet tenisera, koji će nastupati za Srbiju na Olimpijskim igrama u Pekingu ovog leta.

"Mi smo svi deo olimpijskog tima. Trebalo bi svi igrači da imaju istu vrednost. To jeste velika čast, samo treba da utvrdimo vrednost", rekla je Jankovićeva.

Koordinator izvršnog direktora za poštanski saobraćaj PTT-a Vesna Rudić rekla je agenciji Beta da je to preduzeće bilo "pomalo neprijatno iznenađeno", ali je istakla da je nesporazum već izglađen.

"Apoeni nemaju veze sa poštovanjem ili vrednovanjem sportista. Svi apoeni su važni i oni poštuju filatelističku i poštansku formu i čine komplet. Oni su kao novčanice, važne su i one od 1.000 i od 100 dinara, i to ko je na njima ne označava vrednovanje", rekla je Rudićeva.

Serija je puštena u prodaju i na njoj nije moguće izvršiti bilo kakve izmene. Ali, postavlja se pitanje, da li bi se Nikola Tesla "okretao u grobu" zbog toga što se njegov lik nalazi na novčanici od 100, a Đorđa Vajferta one u vrednosti od 1.000 dinara.

Šta bi na sve to rekao Vuk Stefanović Karadžić, koji "vredi" samo 10 dinara?

Navodno, nije problem između dve teniserke, što markica sa Aninim likom vredi više od Jelene. Njih dve su razgovarale i zauzele stav da bi sve trebalo da vrede isto, iz čega se može naslutiti da je problem što je najvrednija ona sa likom Novaka Đokovića.

"Objasnili smo da je to filatelistički komplet, koji mora sadržati sve apoene. I oni manji su važni, kada, na primer, šaljete dopisnicu. Najvažnije je da su svi u kompletu, nije nam padalo napamet da nekog degradiramo. Nominala nije izraz poštovanja", rekla je Rudićeva agenciji Beta, uz opasku da je namera PTT-a bila promocija sporta.

Obe strane istakle su da je nesporazum izglađen i prevaziđen.

Možda je zanimljiv podatak i da su pre tri nedelje Janko Tipsarević i Nenad Zimonjić promovisali marke sa svojim likom i da nisu imali primedbe na "nominalnu vrednost".

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC