• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak Đoković će morati u karantin na dve nedelje? Australija sprema dramatičnu odluku za početak sledeće sezone!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Šta će biti sa početkom naredne teniske sezone?

 novak-djokovic-atp-zavrsni-masters-rafael-nadal-rodzer-federer Izvor: Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

Ako Novak Đoković bude želeo da brani trofej na Australijan openu 2021. godine, moraće da ide u 14-dnevni karantin po dolasku u tu zemlju!

Možda će vas zanimati

Tako se stvari čine na samo dva meseca do početka prvog grend slema u narednoj sezoni, na kojem će Đoković pokušati da osvoji deveti trofej u Melburnu!

Ova vest je stigla nakon informacija da bi svi turniri u prvom mesecu sezone koji se inače igraju širom Australije trebalo da budu odigranu baš u Melburnu, gradu gde se održava Australijan open.

To se odnosi i na turnire iz Sidneja, Brizbejna, Perta i Adelejda, po čemu se onda ni ATP kup ne bi otkazivao - a to je turnir na kojem bi Srbija trebalo da brani trofej osvojen 2020. godine.

Ipak, još važnija je informacija da bi svi teniseri po dolasku u Australiju trebalo da odu u dvonedeljni karantin!

Svim igračima, među kojima bi trebalo da bude i Novak Đoković, bilo bi dozvoljeno tokom karantina da treniraju, kako bi mogli da se spreme za turnir, čime bi se stvorio "mehur" sličan onom koji je korišćen u NBA ligi.

Direktor Teniskog saveza Australije Kreg Tajli rekao je da bi premeštanje svih turnira u državu Viktorija, gde se i nalazi Melburn, značilo da neka naknadna ograničenja u putovanjima među australijskim državama neće imati uticaj na prvi grend slem turnir u sezoni.

Izvor: ANDY WONG/AP, Tanjug

Ipak, premijer Vitkorije Danijel Endrjus je rekao da je sve ovo "daleko od završenog" posla i da još dosta stvari treba da bude učinjeno da bi ovaj plan bio prihvaćen i da bi se Australijan open uopšte održao.

"Australijan open je veliki događaj, takmičenje koje svi volimo, ali dolazi u vreme kada je ostatak sveta u plamenu. Naravno da je to važan događaj, ali mislim da je izbegavanje trećeg talasa važnije", rekao je on.

Australijan open trebalo bi da počne 18. januara 2021. godine, a ostaje da vidimo koliko bi sve odluke mogle da utiču na najbolje tenisere sveta i hoće li oni zapravo stići u Melburn na ovo takmičenje...

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC