• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ispljuvao Federera kao niko prije: "Perverzno je to što Rodžer radi"! Ni Đokoviću nije ostao dužan

Autor Dragan Šutvić

Bez dlake na jeziku, to je bar jasno.

 Ispljuvao Federera kao niko prije: "Perverzno je to što Rodžer radi"! Ni Đokoviću nije ostao dužan Izvor: YouTube/CNN/BasialD/Printscreen

Rodžer Federer je na velikom udaru kritika! Potpredsjednik njemačke teniske asocijacije je o Švajcarcu pričao na vrlo otvoren način.

Dirk Hordorf je bez "dlake na jeziku" prozivao Federera zbog poteza koje je pravio, a koji do sada nisu bili poznati.

Možda će vas zanimati

Hordorf je u podkastu "Tennisneta" govorio o stvarima koje Federer radi van terena, a javnost uglavnom ne zna. One se tiču njegovih lobiranja "iza kulisa".

Nijemac je poznat kao neko ko voli da kritikuje, ranije je Federeru zamjerao što se trudi da "ima što više pratilaca na Tviteru", a sada je bio daleko oštriji istakavši da je on uticao za promjenu bodovanja na ATP listi.

"Federer je jednostavno uticao da se promijeni model bodovanja kako bi sebe zaštitio. To je neodgovorno i prilično nepošteno", rekao je Hordorf u podkastu "Quiet, please".

ATP je promijenio bodovanje tako da bodovi ne mogu da se izgube do 8. marta 2021. godine, zbog promjena u kalendaru zbog pandemije korona virusa, a Nijemac tvrdi da je Federer lobirao za to kako bi mogao da ostane u vrhu rang liste.

Federer je ove godine igrao samo na Australijan openu i zahvaljujući prije svega rezultatima iz 2019. je sada 5. teniser svijeta, umjesto da je daleko niže.

"Onako kako ja to vidim, Federer koristi poziciju i uticaj koju ima u vijeću igrača."

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/Youtube/Printscreen/ActonEaston

"Niko ne zna, ali prije dvije godine, Rodžer Federer je bio taj koji je rekao da bi mečevi na Završnim mastersima trebalo da se računaju u ATP renkingu. Ja ovo kažem bez ustezanja, to se mora reći: Rodžer Federer ne bi bio ni među 50 na svijetu da pravila nisu promijenjena", poručio je Nemac.

Razlog za tu tvrdnju Hordorfa je činjenica da ATP inače boduje samo 18 najboljih turnira u prethodne 52 sedmice, a Završni masters je pridodat kao 19. igračima koji se na njega kvalifikuju.

"Ko najviše profitira na činjenici da se Završni masters i dalje boduje na ovaj način? Da se računa Masters, koji je 19. turnir u godini, u naredne dvije godine. To je perverzno", kaže Hordorf.

On je kritikovao i Novaka Đokovića, ali daleko blaže nego Federera.

Za najboljeg tenisera svijeta je rekao da je loše to što želi da ima svoju organizaciju tenisera (PTPA). Ipak, uvrede na račun Federera su daleko ozbiljnije.

(mondo.rs) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC