• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veliki skandal - Putin ne smije na Mundijal i Olimpijske igre: Rusija u šoku!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nisu samo ruski sportisti kažnjeni, već i političari.

 Odluka CAS - Putin ne smije na Mundijal i Olimpijske igre Izvor: Tanjug/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Cijeli svijet bruji o presudi Sportskog arbitražnog suda u Lozani (CAS) da zabrani učešće pod ruskom zastavom sportistima na velikim takmičenjima u naredne dve godine. 

To znači da Rusije neće biti na Olimpijskim igrama u Tokiju, Zimskim Olimpijskim igrama u Pekingu kao i na Svetskom prvenstvu u fudbalu 2022. godine. 

Možda će vas zanimati

Sada je taj sud donio još jednu presudu protiv Rusije. Zabranio je predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu da u naredne dvije godine posjećuje Olimpijske i Paraolimpijske igre, kao i svjetska prvenstva uključujući ono u Kataru 2022. godine. 

Zabrana se zapravo odnosi na sve predstavnike ruske vlade, a to su kako se u tekstu presude navodi: "zamjenici ministara, ministri, zamjenici premijera, premijer i predsjednik Ruske Federacije".

Izvor: Tanjug/AP Photo/David Goldman

Ovaj sud je u sporu između Svjetske antidoping agencije (VADA) i ruske antidoping agencije (RUSADA) stao na stranu VADA-e i osim suspenzije ruskih sportista izrekao je veliku novčanu kaznu RUSADA-i. Rusko antidoping tijelo će morati da plati 1.27 miliona dolara za troškove suđenja i istrage koje je VADA imala. 

Da podsetimo, cijeli skandal je počeo još 2014. godine kada je u jednom dokumentarcu objavljeno da se ruski sportisti dopinguju. RUSADA je najavila žalbu na ovakvu odluku. 

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC