• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odložen žrijeb Australijan opena: Gomilaju se problemi, korona virus muči organizatore

Autor Dragan Šutvić

U Australiji su morali da donesu ovakvu odluku

 Australijan open 2021 odgođen žrijeb korona virus Izvor: Profimedia

Australijan open je u problemima, sada je došlo do novih promena.

Nakon otkazivanja svih mečeva na turnirima u Melburnu u četvrtak, sada je pomjeren i žrijeb za prvi grend slem sezone.

Možda će vas zanimati

Nikojoš uvijek ne dovodi u pitanje održavanje Australijan opena, ali žrijeb za ovaj turnir odložen je sa četvrtka na petak zbog činjenice da se jedan radnik hotela u Melburnu, u kom su bili smješteni igrači, zarazio korona virusom.

Umjesto da žrijeb bude održan u četvrtak u 8 ujutru po srednjeevropskom vremenu, on je sada pomjeren na petak, a organizatori žele da svi igrači dobiju rezultate na kovid testove prije nego što nastave sa žrijebom. Tako bi se izbjeglo da se u žrijebu potencijalno nađu igrači koji bi kasnije bili pozitivni na korona virus.

Organizatori su u izolaciju poslali preko 500 ljudi, među kojima su i teniseri i teniserke, jer je u jednom od hotela bio radnik pozitivan na korona virus. Ne postoje indicije da će ovo u značajnijoj mjeri uticati na igrače, koji se već u četvrtak testiraju i kada dobiju negativne testove, moći će da nastave sa pripremama za Australijan open.

Zbog toga i odluka organizatora da žrijeb bude pomjeren, a da se problemi gomilaju govori i činjenica da zbog odloženih mečeva na svim turnirima u četvrtak (uključujući tu i ATP kup), postavlja se pitanje kako će taj dan odlaganja biti nadoknađen.

Australijan open startuje u ponedjeljak, pa je sve izvjesnije da će od završetka započetih turnira do početka Australijan opena razmak biti još manji nego što je planirano.

Srbija će na žrijebu imati ukupno šest predstavnika i to u sve tri kategorije. Novak Đoković brani titulu i prvi je nosilac muškog singla, dok su tu još Filip Krajinović, Dušan Lajović, Nina Stojanović i Olga Danilović, kao i Nikola Čačić u dublu.

Prvi put u istoriji turnira, žrijeb će se održati iza zatvorenih vrata usljed pandemije. Zbog toga ljubitelji tenisa neće moći da ga isprate u prenosu uživo kao što je slučaj bio svih prethodnih godina.

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC