• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Regionalna liga u boksu zvanično pokrenuta: Bivša Jugoslavija ponovo zajedno u ringu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Svečanom ceremonijom potpisivanja deklaracije u Beogradu je u petak zvanično pokrenuta Regionalna bokserska liga, koja će okupljati klubove iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije.

 Boks: Pokrenuta Regionalna liga na prostoru bivše Jugoslavije Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Predsjednici bokserskih saveza šest zemalja nastalih raspadom Jugoslavije okupili su se danas u Beogradu gdje su prisustvovali ceremoniji potpisivanja Deklaracije o pokretanju Regionalne lige u boksu. Ceremoniji je prisustvovao i predsjednik Svjetske bokserske federacije (AIBA) Umar Kremlev.

Možda će vas zanimati

Svi predsjednici saveza, kao i predsjednik AIBA Kremlev, izrazili su zadovoljstvo zbog pokretanja regionalnog klupskog bokserskog takmičenja, a zajednička poruka je kako ovaj projekat potvrđuje da boks u regionu ima svijetlu budućnost.

Kremleva i predsjednike bokserskih saveza u Beogradu je danas primio i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je takođe izrazio zadovoljstvo zbog pokretanja Regionalne lige sa ciljem povratka i promocije regionalnih klubova sa dugom tradicijom, koji su iznjedrili brojne evropske, svjetske i olimpijske šampione.

U dokumentu koji je danas potpisan, između ostalog, ističe se kako je cilj unaprijediti regionalnu i međunarodnu saradnju kroz oblast sporta, koji ima značajnu ulogu u promociji kulture dijaloga, tolerancije i međusobnog razumijevanja.

Iako još uvijek nije zvanično potvrđen tačan datum početka ovog takmičenja, predsjednik Bokserskog saveza BiH Enes Peštek ranije je u razgovoru za "Anadoliju" istakao da bi liga trebala da počne do kraja aprila.

Ono što je svakako značajno naglasiti jeste da je jedan od ciljeva Regionalne lige povratak regionalnih klubova koji imaju dugu tradiciju, a koji su iznjedrili evropske, svjetske i olimpijske prvake, kao što su Željezničar, Sarajevo, Radnički, Partizan, Crvena zvezda, Pula, Dinamo iz Zagreba.

Kroz formiranje Regionalne bokserske lige cilj je doprinijeti podizanju kvaliteta klupskog boksa i promocija boksa na regionalnom nivou, prije svega kroz lansiranje Grand Pri turnira, čiji će cilj biti i integrisanje postojećih turnira u sklopu jedinstvenog, zajedničkog brenda.

Mečeve Regionalne bokserske lige prenosiće TV Arena sport.

(mondo.ba/agencije)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC