• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković se povrijedio, pa pokorio Melburn: Novak poslije titule otkrio navijačima - "Sad moram na PAUZU!"

Novak je uspio da osvoji 18. grend slem u karijeri na maestralan način.

 Novak Đoković poslije osvajanja trofeja Australijan open - Moram na pauzu Izvor: Tanjug/AP/Andy Brownbill

Novak Đoković je po deveti put osvojio Australijan open i tako sačuvao svoj perfektan skor u finalima grend slema u Melburnu.

Osvojio je 18. grend slem u karijeri i prišao Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu na samo dva koraka iza njih, a sve to poslije sjajne partije u finalu.

Demonstrirao je silu protiv Danila Medvedeva i dopustio mu samo devet gemova u tri seta. Prije finala, Đoković je izjavio da će mlađi igrači morati da "oznoje du*e ako misle da osvajaju grend slemove" i tako svrgnu Novaka, Rafu i Rodžera sa vrha teniske liste.

"Bila je to riskantna izjava, ali mislim da sam zaslužio pravo da to kažem poslije svih ovih godina i da budem samouvjeren u sebe i svoju igru. Nije to bilo nepoštovanje Danila ili mlađih igrača. Svakako oni polako preuzimaju muški tenis, ali to se još uvijek ne dešava. Najbolja mjesta na listi i dalje držimo Rafa i ja", počeo je Đoković u izjavi za "Eurosport" nakon trijumfa u velikom finalu.

"Vidite, Medvedev je svakako ispred te nove generacije, imate Zvereva, Cicipasa, Tim je već grend slem šampion. Konkurišu na grend slemovima, ali Rafa, Rodžer i ja ćemo još probati da im otežamo."

Đoković je potom analizirao meč.

"Dobro sam počeo i bilo je to dobro. Bio je težak prvi set, uspio sam na kraju da nađem pravi potez u pravom trenutku, na kraju sam mu oduzeo servis na 6:5 i to je bilo veliko olakšanje. Osvajao sam poslije setove po 6:2 ali je na početku moglo da ode na drugu stranu u oba seta. Imao je seriju od 20 mečeva zaredom, gledao sam ga i razmišljao sam da mu ne dajem mnogo prostora. Mislim da sam odigrao najbolji meč na turniru."

Novak je Matsu Vilanderu i Barbari Šet otkrio da je morao da se adaptira malo na igru protivnika.

"Imao sam sreću da u svojoj igri imam razne opcije i stilove igre. To je večeras došlo do izražaja. Znao sam šta moram da uradim, pričao sam sa trenerom, imao sam dva i po dana do finala, gledao sam njegovu igru i svoju igru, pripremao sam se za ovu igru. Imao sam 3:0 poslije 8 minuta, on se jeste vratio, ali sam prosto znao da sam u kontroli meča od početka. Nisam htio da mu dam nikakvu šansu, on igra u sjajnom ritmu, ima odličan servis. Mnogo sam vratio njegovih servisa. Imao je tek 5-6 as udaraca, malo lakih poena. Uspio sam večeras da čitam njegov servis, da se pozicioniram i anticipiram na pravi način. Bilo je dugih poena gdje sam uspio da ostanem uz njega, znao sam šta treba da radim, varirao sam stvari u pravom trenutku, nisam ništa forsirao. Morao sam da miksujem."

Novak je na kraju konstatovao da je ovo bio jedan od njegovih najtežih grend slemova, zbog svega što je prošao nakon povrede u trećem kolu i brojnih pisanja medija da zapravo i nije povrijeđen.

"Bio je emocionalno jedan od najtežih turnira koje sam igrao u karijeri. Uspio sam sebe da zaključam u tu "školjku", da ne dozvolim distrakcije sa strane. Posvetio sam vrijeme da se oporavim mentalno i fizički i to sam radio sa mojim timom. Uspjeli smo to na dobar način. Čak sam i sebe iznenadio kako sam uspio da se oporavim i ostanem jak kada je bilo najvažnije."

U posljednjoj rečenici izjave otkrio je i nešto što će zanimati mnoge njegove navijače.

"Mnogo pozitivnih stvari nosim sa ovog turnira, ali prosto moram da uzmem jednu pauzu, treba mi u ovom trenutku", rekao je Novak, ali ništa više od toga nije precizirao.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC