• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odbojakšice optimisti pred turnir u Japanu

Ženska odbojkaška reprezentacija okupila se u Beogradu na pripremama za kvalifikacioni turnir za OI, koji će se igrati od 17. do 25. maja u Tokiju.

 Odbojakšice optimisti pred turnir u Japanu Izvor: MONDO

Na okupljanju u petak se pojavilo 13 devojaka, od 17 pozvanih.

Na pripremama u Beogradu, koje će trajati do 10. maja, kada će tim otputovati u Japan, došle su tehničari Maja Simanić i Bojana Živković, korektori Ivana Đerislo, Jovana Brakočević i Ivana Nešović, primači Sanja Malagurski i Jovana Vesović, srednji blokeri Stefana Veljković, Nataša Krsmanović, Marija Pavlović i Nađa Ninković i libero Suzana Ćebić i Silvija Radović.

Kapiten Vesna Čitaković Đurišić, tehničar Maja Ognjenović i primač Sanja Tomašević nisu završile sezonu klubovima i one će se priključiti kasnije. Primač Jelena Nikolić sačekaće ekipu u Japanu.

Okupljene igračice prozvao je drugi trener Nebojša Protić, pošto selektor Zoran Terzić takođe još ima obaveza prema klubu.

"Moramo prvo da vidimo na koje igračice sada možemo da računamo", rekao je Protić, pojašnjavajući da će sledeće nedelje biti poznato da li Marija Pavlović može da igra, donosno da li je sanirana njena povreda kolena.

"Svi verujemo u plasman na OI, ali smo svesni da će put biti težak. Na turniru na kome se igra sedam utakmica bez pauze favoriti ne mogu sebi da dozvole opuštanje", ocenio je Protić.

Ivana Đerislo ima problema sa ramenom, a bolove u ramenu ima i Sanja Malgurski. "Očekujemo izveštaje lekara", kazao je Protić.

Sve igračice su istakle da su uverene da će izboriti plasman na Olimpijadu.

"Najjači protivnici biće Poljska i Japan, ali ja očekujem pobede", kazala je Ivana Đerislo, dodajući da će ona pružiti svoj maksimum, bez obzira na probleme sa ramenom.

Jovana Brakočević takođe je izrazila uverenje tim Srbije iskoristiti šansu koja mu se pruža u Japanu da izbori plasman na Olimpijske igre.

"Takvu priliku ne smemo da propustimo. Verujem da ćemo biti u Pekingu i da ćemo se tamo boriti za medalju", navela je ona.

Na Svetskom kupu u Japanu učestvuje osam ekipa, a plasman na Igre u Pekingu izboriće tri prvoplasirane, plus najbolja azijska ekipa iz preostalih pet.

(Beta, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC