• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbin doživio jednu od najvećih krađa u UFC: Stefanov trener za MONDO - ako nemaš milione, ne možeš ovako!

Autor Dragan Šutvić

"Pokazao je 25 odsto onog što zna, pitanje je da li ostaje u UFC"

 ufc stefan sekulić intervju trener bojan mihajlović Izvor: Profimedia

Srpski borac Stefan Sekulić (29) se poslije dvije i po godine vratio u oktagon, ali je pred očima cijelog svijeta pokraden za pobjedu protiv Dvajta Grenta podijeljenom odlukom sudija. Srbinu je to jako teško palo, ali ne samo njemu.

Odmah poslije meča, svi u publici na UFC 261 su zviždali, čak je i sam Grent rekao da je bio iznenađen pobjedom. Ništa to nije značilo Sekuliću, kome je poraz mnogo teško pao, kao i svima u njegovom kampu, uključujući i trenera Bojana Mihajlovića.

Možda će vas zanimati

"Ovo je jedna od dvije najveće krađe u istoriji UFC. Ova i ona iz prvog meča Den Henderson – Maurisio Rua. Ali, vjerujte mi, to sa sudijama mi je najmanje važno. Ja sam jako razočaran Stefanovim nastupom jer nije pokazao ništa od onog šta je trebalo. Vidjeli ste samo 25 odsto njegovih mogućnosti", kaže Mihajlović za MONDO.

On je i sam nekadašnji MMA borac, tukao se protiv sadašnjeg UFC šampiona teške kategorije Frensisa Nganua, sada je prvi čovjek najveće srpske promocije SBC i malo je reći da poznaje sport i promociju "u dušu". Naravno, i svog borca, zbog čega je i njemu jako teško pao ovakav poraz na poene, podijeljenom odlukom sudija.

"On je tokom pauze svaki dan radio, morao je ovo ozbiljnije da shvati. Stefan je čovjek prepun kvaliteta, on je ovu borbu morao lagano da završi još u prvoj rundi. Krenuo je u borbu kao da ima neke druge opcije u životu, a nema. Nije ništa ispoštovao šta smo se dogovarali, on je toliko kvalitetan tehnički i u svakom drugom smislu, tako da je ovaj meč protiv ovakvog protivnika mogao da radi bez ijednog dana pripreme. Ako ostaviš to sudijama... Jeste bila nepravedna odluka, ali to se dešava", kaže Mihajlović i odmah dodaje:

"Meni je samo bilo važno da on ne završi meč, makar izgubio, a da nema nijednu posjekotinu, da nema modricu... Ozbiljan novac je ovdje u pitanju, ozbiljan. Ako ti imaš dva-tri miliona 'u šteku', onda razumijem da ovako nastupaš, ali kad nemaš, kad nemaš opcija, onda i ne baš".

Izvor: Profimedia

Šta je to konkretno što vam je smetalo, pojasnite nam tehnički?

"Prva runda koju ste vidjeli - to je Stefan Sekulić kad je prvi put došao na trening. Mekan je i lagan kao neki karatista, borio se sa distance, birao udarce - to nije ništa što smo mi radili. To je tako bilo prije 7-8 godina, on bi tako izgledao i da nije ništa trenirao. Ja sam mu govorio da da uđe u vatru. Istina je da Grent važi za udarača, ali je sporiji od Stefana. Analizirao sam i njegove udarce, čak i da ga je pogodio, nije mogao da mu naškodi", objašnjava Mihajlović.

UFC jeste najveća, najbogatija i najmoćnija promocija, ali je zato i nemilosrdna kad su u pitanju borbe. Od boraca se ne traži samo da pobjeđuju, oni žele i fajtere i atrakciju. Sekulić ima dva meča i dva poraza. Prvi je bio 2018. kada je uskočio devet dana prije meča, bez ikakve pripreme i to dok se oporavljao od operacije vilice. Tada smo vidjeli maltene identičnu borbu sa identičnim ishodom kao ovu protiv Granta.

Na tu borbu Mihajlović nema zamjerke – bez priprema, u oporavku, ali sad?

"Njegov ostanak u UFC-u je upitan. Rečeno mu je odmah, pričao sam sa 'meč-mejkerima', oni traže ljude koji završavaju mečeve. Stefan ima minimalne šanse da dobije novu borbu, a i ako dobije, dobiće nekog monstruma. Ja sam baš razočaran. Ne vodim računa o sudijama, jeste krađa, ali nije trebalo tako. Žao mi je jako. Svi mi u životu imamo neku zlatnu kočiju, ovo je njegova zlatna kočija. Čuli ste povike iz njegovog ugla 'zadnja ruka, zadnja ruka'… Možda ja zvučim smiješno nekom ko ne zna Stefana, ali vjerujte mi, on je tamo radio sa 25 odsto sebe i završio bez ogrebotine. Prošli meč mu je bio isti ovakav, što razumijem, ali sada je imao 32 sparinga!", u dahu priča Mihajlović.

Ali, svi u publici su zviždali, svi komentatori su mislili da je Stefan dobio, bukvalno svi koji su gledali misle da je on dobio. Čak je i Grent rekao poslije meča da je iznenađen odlukom…

"Jeste i Šon Šelbi i Brus Bafer i Džo Rogan, ali - šta ti imaš od toga? To traje par desetina sekundi, sad mi pričamo, pričaćemo dva-tri dana o tome, ali na Šerdogu stoji skor: 12:4", odgovara Mihajlović.

Šta sad?

"Vidjećemo. Samo da naglasim da ja njega volim, ne odričem ga se nikad, kao i nikog svog", rekao je Bojan Mihajlović.

Stefan Sekulić - Dvajt Grent, najzanimljiviji trenuci
Izvor: YouTube/MMA FOR FAN'S

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC