• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer rekao zbogom Đokoviću i Nadalu: Ovo je kraj velike trojke - brojke to pokazuju!

Autor Tamara Ranković

Dolaskom novih generacija teniski velikani polako dobijaju sve jaču konkurenciju. Dva od tri najveća imena bijelog sporta današnjice i dalje ne daju da im se priđe, ali jedan je daleko od stare slave.

 trojka rodžer novak rafa otpao federer Izvor: Profimedia

Rodžer Federer vratio se na teren poslije dva mjeseca i ponovo ispao i to u svojoj zemlji, a ono što je još fascinantnije je da je taj poraz pretrpio od čovjeka koji je do tog momenta u devet mečeva izgubio čak osam putaod starta sezone.

Švajcarac je u martu izašao na teren poslije 13 mjeseci pauze zbog povrede. Na tom turniru u Dohi već je bio upaljen crveni alarm jer je eliminisan u drugom kolu od Nikolaza Basilašvilija, međutim kada je najavio da će igrati u Ženevi nije bilo očekivano da ćemo ga ponovo vidjeti počišćenog sa terena.

Na samom startu Rodžera je pobijedio 35-godišnji Pablo Anduhar koji jeste odigrao dobar meč, ali nije to bio tenis na zavidnom nivou, pa je tako Federera vjerovatno taj poraz još više zabolio, a boljele su i loše brojke…

Nekada svjetski broj jedan danas je u ATP trci 250. teniser svijeta jer je od početka sezone osvojio samo oko 50 bodova. Dok ga ATP pravilo koje se tiče zamrzavanja bodova usljed pandemije korona virusa štiti i čuva na osmom mjestu liste, spisak za trku u bodovanju od starta sezone ne laže.

Izvor: Profimedia

Na tom spisku prvi reket svijeta Novak Đoković trka se sa Stefanosom Cicipasom koji je trenutno lider jer je osvojio najviše bodova od starta sezone, dok je Rafael Nadal tek šesti, ali ipak slijedi Rolan Garos gdje je on glavni favorit da odnese najviše bodova.

Gledajući sve to Rodžer je predaleko od starih dana slave, pogotovo što slijedi grend slem na šljaci na koju je zakoračio u Ženevi poslije skoro dvije godine! Jasno je da neće biti velika prijetnja nekada dvojici najvećih rivala, a toga je svjestan i Švajcarac koji je poslije poraza iskreno govorio o neuspjehu i formi.

"Znam da neću osvojiti Rolan Garos. Nisam siguran da je u posljednjih 50 godina neko došao u Pariz sa 40 godina i poslije pauze od godinu i po dana osvojio turnir koji se igra na pet setova", iskren je bio trenutno osmi teniser planete.

Zna Rodžer i da ne može da se nada da će pored mlađe ekipe tenisera koja je počela da ruši sve pred sobom da se vrati na pobjedničke staze, pa tako mu nije ni cilj da uđe u trku sa Nadalom i Đokovićem.

"Kada se vratite poslije povrede, u sasvim ste drugačijoj situaciji od svih ostalih. Uzbuđen sam zbog povratka i trenutno neću biti fokusiran na to da dođem na isti nivo kao Rafa (Nadal) ili Novak (Đoković)", objasnio je Federer.

Rastužile su Rodžerove riječi mnoge ljubitelje tenisa jer kad nema borbe između ova tri teniska genija nema te čuvene „velike trojke“. Federer se vratio i tu je, ali one maratonske bitke teško da ćemo gledati.

Izvor: Profimedia

Ovogodišnji Rolan Garos donijeće veliku promjenu. Švajcarac se od titule na Otvorenom prvenstvu Francuske gotovo već oprostio, a to njegovo zbogom napisaće možda još jednu stranicu teniske istorije.

Rafa i Rodžer imaju po 20 grend slem trofeja, Novak ih ima 18. Ukoliko slavni Španac na mjestu gdje je 13 puta krunisan ponovo podigne pehar zvanično će prestići Federera, a ukoliko šampion bude Đoković jasno je približiće se obojici za jednu titulu.

Međutim, ukoliko Federer sada dozvoli da neki od njegova dva velika rivala pokori Francusku pitanje je koliko će snage i forme imati za nastavak trke. Da prestigne Rafu trebalo bi mu onda dva trofeja.

Nije nemoguće, ali u ovom trenutku kada proslavljeni teniski velikan ne može da savlada 75. na svijetu djeluje teško izvodljivo.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC