• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak otkrio najveću rođendansku želju - treba mu vremena: Od velikog projekta još nije odustao!

Autor Dragan Šutvić

Najbolji teniser sveta govorio pred turnir u Beogradu.

 novak-djokovic-otkrio-najvecu-zelju Izvor: MN PRESS

Još jedan turnir u Srbiji i ponovo je njegova najveća zvezda Novak Đoković. Najbolji igrač planete probaće da stigne do trofeja u Beogradu, pošto mu je pre mesec dana izmakao trijumf!

Pred održavanje turnira na kom je prvi nosilac, Novak je održao konferenciju na kojoj je govorio o tome koliko mu znače turniri u Srbiji, gde voli da planinari, ali i od kog projekta nije digao ruke!

Možda će vas zanimati

Podsećamo, Đoković je slobodan u prvom kolu Serbia opena 2, a do titule će morati da savlada četvoricu igrača.

Koliko znači igranje u Srbiji?

''Uvek je posebno igrati u Srbiji. Neobično je imati dva turnira u kratkom roku, ovaj je iznenađenje i za nas. Inače ćemo imati jedan ATP i jedan WTA turnir godišnje, uz čelendžere i fjučerse. Mnogo mi znači i zbog vremena provedenog sa porodicom. Ovde se osećamo slobodno, poštujemo pravila, ali možemo da spavamo u kući, da ne budemo u karantinu... To mi daje mirnoću da se pripremim za Rolan Garos'', zaključuje najbolji teniser planete.

Kada bi mogao da bira tri ili pet setova protiv mladih tenisera, Novak bi odbrao da duže vremena bude na terenu!

''Radije bih igrao pet setova protiv mladih. Mislim da bi me to stavljalo u dobru poziciju. Oni jesu motivisani, mogli bi da odigraju set ili dva dobro. Ali, fizički sam spreman, izabrao bih pet setova. Imam iskustva'', rekao je najbolji teniser sveta.

Prethodne nedelje u Beogradu je održan i WTA turnir.

''Drago mi je da su teniserke zadovoljne teniskim centrom. Kao igrač, znam šta drugima treba. Trudili smo se, davali smo najbolje od sebe i kad nije bilo lako, da Beograd bude dobar turnir. Još razvijamo tenisku akademiju, ove zime bi trebalo da napravimo velike korake. Pokušaću sve što sam naučio da uradim u taj veliki projekat'', kaže prvi reket sveta.

Prethodnih nedelja imao je česta putovanja koja ne zavise od tenisa. Đoković je posetio neke turističke destinacije, pa je upitan da preporuči mesta za odmor.

''Pozvao bih sve ljude iz inostranstva da posete Srbiju, a ljudima iz Srbije preporučujem odlaske u prirodu. Bogata zemlja, planine, reke, jezera... Najviše me planine privlače, izdvojio bih Rtanj, pored Kopaonika na kom sam odrastao. Imaću više vremena da istražujem. Definitivno Rtanj i Soko banja, za sada, pošto nisam dovoljno putovao. Sledeće godine biće više predloga'', zaključio je Novak u ulozi turističkog vodiča.

Juče je proslavio 34. rođendan, pa jedno pitanje i sa tom tematikom. Šta je sebi poželeo?

''Kliše je, verovatno, ali zdravlje. Ljubav i mir. Ljubav prema sebi, Bogu, najbližima. Vreme sa porodicom. Trudim se da uravnotežim nekako, da imam i vremena za bližnje. I dalje želim da se takmičim, ali mi nedostaje familija'', dodao je Novak Đoković.

Ponovo je srpski teniser upitan za Adria tur, koji je organizovao prethodnog leta. Od ideje još nije digao ruke!

''Voleo bih da se opet dogodi Adria tur, prošle godine smo imali mogućnost da dovedemo vrhunske tenisere. Ta ideja mi je prirasla srcu, tako može da se ujedini region. Žao mi je što nisam odigrao mečeve u Makedoniji, Sarajevu, Banjaluci, Sloveniji Crnoj gori... Te ideje su i dalje tu, nisam odustao. Želim opet da organizujemo tako nešto'', zaključio je Đoković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC