• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkriveno! Federer potpisao dokument, Rolan Garos na nogama: Niste fer prema njemu, Rodžer je šampion!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nakon što je odlučio da se povuče bilo je mnogo negativnih komentara, ali direktor ga brani!

 zašto je rodžer federer odustao od rolan garosa Izvor: Profimedia

Vijest da proslavljeni teniser želi da napusti Pariz odjeknula je kao bomba, a neki su je dočekali " na nož".

Nekadašnji najbolji teniser svijeta Rodžer Federer pred meč osmine finala povukao se sa Rolan Garosa, jer kako je istakao ne želi da se preforsira pred sezonu na travi.

Možda će vas zanimati

Direktor turnira okrio je i da je legendarni Švajcarac potpisao dokument u kojem jasno navodi da završava učešće zbog povrede koju i dalje vuče sa sobom, čime je želio da stavi do znanja da nema potrebe za napadom na trenutno osmog tenisera svijeta.

"Nije fer reći da je Rodžer pokazao nedostatak poštovanja ili da se ponio loše. Nije bio spreman da igra, potpisao je dokument u kome objašnjava da je odustao zbog problema sa koljenima", objelodanio je direktor Rolan Garosa Gaj Forže.

Rodžer je prethodne godine imao dvije operacije koljena i još uvijek pokušava da se vrati u formu, pa je odlučio da je ispavna odluka da tri meča na pariskoj šljaci budu prava mjera, a organizatori su ga podržali iako se na društvenim mrežama vodi polemika o tome.

"Govorimo o velikom šampionu, koji ima skoro 40 godina i koji je imao dvije operacije koljena. Rolan Garos je bio prilika da unaprijedi svoju igru, da se spremi za ono što slijedi, a znamo da mu je Vimbldon prioritet. Za nas je velika čast što je došao. Ne doživljavamo kao nepoštovanje činjenicu da je iskoristio ovaj turnir da se pripremi za nastavk sezone. Vidio sam komentare na društvenim mrežama. Rodžer je uradio sve prema protokolu. On poznaje sebe bolje nego bilo ko drugi i nije želio da rizikuje", na strani je Federera direktor turnira.

Švajcarac je povlačenjem spriječio i potencijalni epski susret sa Novakom Đokovićem, jer da je pobijedio Matea Beretinija kao Novak Lorenca Muzetija, u četvrtfinalu bi se našli bivši i sadašnji broj jedan.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC