• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA: Svetska liga odskočna daska za Peking

"Svi mečevi koji nas očekuju biće odlična priprema za Peking", rekao je selektor Kokalović na okupljanju reprezentacije u hotelu "M" u Beogradu.

 ODBOJKA: Svetska liga odskočna daska za Peking  Izvor: MONDO

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Igor Kolaković izjavio je u ponedeljak da će takmičenje u Svetskoj ligi biti njegovoj ekipi odlična priprema za Olimpijske igre u Pekingu.

Kolaković je u Beogradu okupio deo reprezentacije, dok će se ostatak tima, uključujući i najiskusnije igrače, narednih dana pridružiti saigračima.

"Nisu svi igrači još stigli, tu su samo mlađi. Njih sam planirao polako, u etapama, da uvodim u tim, a uskoro će nam se pridružiti i stariji. U svakom slučaju, svi mečevi koji nas očekuju biće odlična priprema za Peking", rekao je Kolaković u hotelu "M" u Beogradu.

Reprezentacija Srbije u Svetskoj ligi igra u Grupi A sa selekcijama Brazila, Francuske i Venecuele.

"Brazil je ove godine domaćin finalnog turnira Svetske lige i baš zbog toga oni su favoriti u našoj grupi. Pored toga, Brazilci imaju i najiskusniju ekipu, što može mnogo da znači. Dobili smo izuzetno jaku grupu, pošto su, uz Brazil i nas, i Venecuelanci izborili olimpijsku vizu", kazao je Kolaković.

Selektor Srbije smatra da je još uvek rano za priču o nastupu na olimpijskom turniru u Pekingu.

"Ima još dosta vremena do Olimpijskih igara, tako da ne mogu da prognoziram kakav bi rezultat mogli da zabeležimo. Najbitnije je da su svi igrači sada zdravi i nadam se da će tako biti i pred Igre u Pekingu", izjavio je Kolaković.

Odbojkaš italijanskog Koriljana, Marko Podraščanin, rekao je da je zadovoljan što će mlađi igrači imati dobru priliku da se dokažu u nacionalnom timu.

"Očekujem da mlađi igrači dobiju šansu, a kada dođu stariji bićemo kompletni i moći ćemo normalno da treniramo. Naš cilj ove godine u Svetskoj ligi je plasman na finalni turnir u Brazilu", kazao je Podraščanin.

Podraščanin je dodao da će ekipa iskoristiti takmičenje u Svetskoj ligi da se što bolje spremi za Olimpijske igre.

"Utakmice u Svetskoj ligi, pored važnog finansijskog aspekta, dobro će nam doći da se pripremimo za ono što nas očekuje u Pekingu", zaključio je Podraščanin.

Reprezentacija Srbije će od 13. do 18. maja gostovati u Iranu, čiji nacionalni tim trenira srpski stručnjak Zoran Gajić. Prvu utakmicu u Svetskoj ligi protiv Brazila selekcija Srbije igra 14. juna u Belo Horizonteu.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC