• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpskim veslačima medalja izmakla za tri sekunde: Prošli pakao u Tokiju i završili peti - Miloše, Martine, bravo!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Srpski dvojac nastupio u finalu Olimpijskih igara i ostvario istorijski uspjeh, bez obzira na to što nije osvojio medalju. Bilo im je drastično teže nego konkurentima, što se u borbi za odličja posebno vidjelo.

 Srpski-veslaci-Milos-Vasic-i-Martin-Mackovic-u-finalu-Olimpijskih-igara-u-Tokiju Izvor: MN PRESS

Srbija je od Atine 2004.. čekala svoju zastavu u olimpijskom finalu u veslanju i dočekala je da je vidi u Tokiju. I malo je nedostajalo za medalju!

Srpski muški dvojac bez kormilara Miloš Vasić (30) i Martin Mačković (25) nastupio je u borbi za odličje u Tokiju u noći između srijede i četvrtka i  zauzeo je peto mjesto.

Zlato je otišlo u Hrvatsku, kod neprikosnovene braće Sinković, Martina i Valenta, koji su sjajno veslali i pobijedili sa vremenom 6:15, 29. Srebro je otišlo u Rumuniju, čiji se dvojac Marijuš Kozmijuk - Ćiprijan Tudoša borio do kraja i ostao drugi sa 1,3 sekunde sporijim rezultatom od braće iz Zagreba, koji osvajaju olimpijske medalje još od Londona 2012.

Sa vremenom 6:22, 34, Miloš i Martin bili su blizu bronzi do finiša, kada su Danci ipak bili brži i spremniji od srpskog tima, koji je prethodnih nedjelja proživio pravi pakao u Tokiju, gdje je Vasić bio pozitivan na koronu odmah po slijetanju u Japan.

Zbog toga su najprije bili u šoku, a onda su dvije nedjelje umjesto na vodi trenirali u svojim sobama. I iz takvih uslova uskočili su u čamac i ostvarili istorijski rezultat.

Zato je ovaj uspjeh zaista veliki, bez obzira što nisu osvojili odličje.

SA VREMENOM IZ POLUFINALA OSVOJILI BI MEDALJU

Sve što su srpski momci doživjeli u Japanu neizbježno je uticalo i na njihovu spremu u finalu. U polufinalu su oni bili ti koji su pratili Hrvate i završili na drugom mjestu, sa vremenom 6:17,47. Takav uspjeh srpsko veslanje nije doživjelo čak 17 godina.

Da su i u finalu ostvarili to vrijeme, vratili bi se kući sa medaljom i zato će sigurno ostati žal zbog svega što su doživjeli i što ih je dovelo u mnogo težu poziciju od direktnih konkurenata za odličje. A prethodnih godina su i Sinkoviće znali da pobijede.

Poslije svega, treba čestitati i Vasiću i Mačkoviću, jer su prethodnih dana priredili naciji zadovoljstvo da prati veslanje i nagovijestili da nećemo opet čekati tako dugo da navijamo za srpske takmičare u ovako velikoj trci.

Miloše, Martine - bravo!

Izvor: olympics.com

 (MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC