• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta je sljedeće, igranje igrica na Olimpijskim igrama? Šampion je bijesan zbog novotarija - Vratimo se korijenima!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Olimpijski šampion nije zadovoljan što je sve više novih sportova na Igrama.

 Šta je sljedeće, igranje igrica na Olimpijskim igrama? Šampion je bijesan zbog novotarija - Vratimo se korijenima! Izvor: Screenshot/Youtube/CBS News

Na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Tokiju možemo da pratimo čak 33 sporta, pa su tu tako i neki neobični poput sufrovanja ili skejtbordinga, već u Parizu ćemo vidjeti brejkdens, a ima onih kojima se to ne dopada.

Da li su baš svi ovi sportovi zaslužili da budu uvršteni u olimpijske ili se u potrazi za što širom publikom otišlo predaleko? Ako pitate sportiste iz tradicionalnih sportova sa Igara - reći će vam da su žestoko protiv novotarija koje na neki način i njihov sport spuštaju na niži nivo.

Tako je fantastični britanski plivač Adam Piti burno reagovao kada je vidio da su tu karatisti, skejtborderi, bejzbol igrači...

"Nije to samo zbog plivanja, nego i atletike. Ne bih da ispadne da ne poštujem druge sportove, ali dodali su previše sportova i to samo 'razređuje' kvalitet Olimpijskih igara. Moramo da se vratimo korijenima i fokusiramo na glavne sportove, umjesto što tražimo sportove koji bi mogli da budu uvršteni", poručio je dvostruki uzastopni olimpijski prvak na 100 metara prsno.

Adam Piti smatra i da treba uzeti u obzir i ekologiju, pošto se na svake četiri godine pravi Olimpijsko selo od betona, dok dodaje da mu se čini da je u svemu interes samo novac.

"Ako budu nastavili da prate novac, na kraju će e-sportovi biti na Olimpijskim igrama. To je možda sport na neki način, ali na Igrama je fokus na fizičkoj snazi", rekao je Piti i zabrinuo se za budućnost ovog takmičenja jer smatra da bi mogla da odluči popularnost samih sportova.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC