• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATLETIKA: Svetski rekorder diler heroina?

Američki sud zabranio je oslobađanje uz kauciju bivšem atletičaru Timu Montgomeriju, koji se nalazi u zatvoru zbog sumnje da je prodavao heroin.

 ATLETIKA: Svetski rekorder diler heroina?  Izvor: MONDO

Bivši svetski rekorder na 100 metara uhapšen je prošle nedelje pod sumnjom da je učestvovao u organizovanoj prodaji heroina u Virdžiniji. Montgomerija je policija optužila za rasparčavanje više od 100 grama heroina.

Montogomeri se izjasnio da nije kriv, a saslušenje je zakazano za 9. jul.

U drugom postupku koji se još vodi, bivši atletičar priznao je krivicu za finansijske malverzacije sa bivšim trenerom, olimpijskim šampionom Stivom Rodikom, kada su čekovima proneverili 1.700.000 dolara i trenutno čeka presudu.

Montgomeri je osvojio zlatnu medalju u štafeti 4x400 metara na Olimpijskim igrama 2000. godine i srebrnu medalju u istoj disciplini na OI 1996. godine.

Ovaj atletičar okončao je karijeru 2005. godine kada je suspendovan na dve godine zbog povezanosti sa BALKO laboratorijom, koja je proizvodila steroide. Nikada nije bio pozitivan na doping kontroli i rekao da nikada nije uzimao zabranjene supstance.

Poništeni su mu svi rezultati od 31. marta 2001. godine, uključujući i svetski rekord na 100 metara - 9.78, koji je istrčao u septembru 2002. godine.

Montgomerijeva bivša ljubav, američka atletičarka Merion Džons, takođe se nalazi u zatvoru zato što je lagala na sudu da nije koristila doping. Oduzete su joj medalje, među kojima su tri zlatne i dve bronzane sa Olimpijskih igara u Sidneju 2000.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC