• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MASTERS RIM: Đoković se zagrevao... sledi Andrejev

U sredu, na svom prvom meču na turniru u drugom kolu, Novak Đoković je prilično lako pobedio 49. igrača na ATP listi Stiva Darsisa - 2:0 (6:4, 6:0).

 MASTERS RIM: Đoković se zagrevao... sledi Andrejev Izvor: MONDO

Dok se nije zagrejao, Belgijanac je još i uspevao da mu parira. Posle toga, Darsis je služio Đokoviću za uvežbavanje udaraca za neke teže mečeve na Mastersu u Rimu.

U sredu, na svom prvom meču na turniru u drugom kolu, Novak Đoković je prilično lako pobedio 49. igrača na ATP listi Stiva Darsisa - 2:0 (6:4, 6:0).

U prvom setu, Darsis (24) je dobro servirao i pravio problema Novaku, koji je i sam prilično grešilo. To je dovelo trećeg igrača sveta u situaciju da pri rezultatu 4:4 spasi dve brejk lopte.

Kada je asovima i vinerima iz servisa to i uspeo, sve ostalo bila je pesma.

Do kraja meča, koji je trajao sat i 13 minuta i koji je sa tribina pratio i selektor srpske Dejvis kup reprezentacije Bogdan Obradović, Đoković nije izgubio ni gem...

"Juče sam završio sa uzimanjem lekova. Nadam se da ću se u narednom periodu osećati još bolje", izjavio je Djoković, koji je pre dve nedelje na turniru u Monte Karlu predao polufinale Rodžeru Federeru zbog infekcije grla.

"Osećam se dobro i zadovoljan sam načinom na koji sam odigrao danas. Prvi meč je uvek težak. Volim da igram u Italiji, jer se ovde osećam kao kod kuće", dodao je Nole.


Djoković je, medjutim, upozorio organizatore na loše stanje centralnog terena.

"Tokom meča sa Darcisom u nekoliko navrata sudiji sam skretao pažnju na to da podloga nije dobro pripremljena", rekao je treći teniser sveta.

Djoković je naglasio da je zdravlje igrača mora da bude prioritet svakog takmičenja.

"Mislim da su na turniru igrači najvažniji i da niko ne bi želeo da vidi kako se povredjuju ili padaju po terenu", istakao je Djoković i dodao da se nada da će organizatori u nastavku turnira popraviti podlogu.


Novak sada, kao treći nosilac na Otvorenom prvenstvu Italije, koje se održava od 1930. godine, čeka u trećem kolu, Rusa Igora Andrejeva, koji je savladao Argentinca Huana Monaka u tri seta - 4:6, 6:1, 6:4.

Djoković se sa Andrejevim do sada sastajao tri puta i ima sve pobede, poslednju na ovogodišnjem turniru u Dubaiju, gde je slavio sa ubedljivih 6:2, 6:1.

Nagradni fond četvrtog od devet Mastersa u sezoni je 2.270.000 dolara, a pobedniku pripada 360.000, uz 500 ATP poena.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC