• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šarapova: Anu i mene očekuju sjajne karijere

Ruska teniserka Marija Šarapova izjavila je da se oseća neverovatno posle osvajanja titule na Australijan Openu.

 Šarapova: Anu i mene očekuju sjajne karijere  Izvor: MONDO

"Tako sam uzbuđena. Neverovatno. Ulažeš mnogo truda, ali ne znaš kada će se isplatiti. Prvi put sam osvojila Australijan Open na kome sam doživljavala teške poraze, što ovu pobedu čini posebnom", rekla je Šarapova posle pobede nad Anom Ivanović u finalu.

"Čudno se osećam zbog osvajanja titule bez izgubljenog seta. Posle svakog meča razmišljaš o sledećem. Još ne mogu da verujem da nema sledećeg. Osećam se kao da opet treba da ustanem i odigram još jedan meč", dodala je 20-godišnja igračica.

Šarapova se nije složila sa ocenom da je protiv Ivanovićeve odigrala najbolji meč u Melburnu, s obzirom na to da je dobre partije pružila i u duelima sa Lindzi Devenport i Žastin Enan.

"Uradila sam ono što je trebalo da se uradi... Bila sam koncetrisana na protivnicu, bila sam smirena. Pomoglo mi je i iskustvo, bila sam strpljiva", ocenila je Ruskinja, koja je osvajala i US Open i Vimbldon.



Šarapova je, ipak, istakla da ne veruje da je spremna da dominira svetskim tenisom, kao što je u proteklih šest meseci to činila Enanova.

"Nisam još fizički dovoljno sprema, a nemam ni dovoljno iskustva. Znam da sam već osvojila tri Gren slem titule, ali ne mislim da sam već na vrhuncu karijere. Moje telo se još nije 100 odsto razvilo. Treba još mnogo da učim", rekla je Šarapova i navela da će joj velika prepreka u budućnosti sigurno biti i Ana Ivanović.

"Moramo da odigramo još nekoliko mečeva da bi to postalo pravo rivalstvo, ali obe smo pri vrhu, obe smo mlade, imamo 20 godina. Verujem da su pred nama sjajne karijere", ocenila je Šarapova koja, za razliku od Danijele Hantuhove, nije ni čula piskave zvuke koje proizvodi skakutanje Ivanovićeve pre servisa protivnice.

Šarapova je, takođe, istakla i da će joj jedan od prioritetnih ciljeva u ovoj godini biti Olimpijske igre u Pekingu.

"Za tenisere je neverovatno biti deo toga. Radujem se svečanoj ceremoniji otvaranja, koju sam kao devojčica uvek gledala na televiziji. Čekala sam da ruska delegacija izađe na stadion, što bi uvek bilo prilično kasno zbog početnog slova države. Kao i ruski sportisti, nosila sam beli šešir po kući", rekla je.

"Kada bih morala da biram između titule sa Vimbldona i sa Olimpijskih igara izabrala bih zlato sa Olimpijade, jer sam Vimbldon već osvojila. U bilo kojoj drugoj situaciji odličila bih se za Vimbldon", dodala je Šarapova.

Ruskinja se, takođe, zahvalila i nekadašnjoj američkoj teniserki Bili Džin King koja joj je pre meča poručila da šampioni koriste šanse i da je pritisak privilegija, a posle duela čestitala na pobedi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC