• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Težak zadatak za srpske rvače u Rimu

Sprski rvači u Rimu učestvuju na kvalifkacionom turiniru za OI. Najviše se očekuje od Davora Štefaneka.

 Težak zadatak za srpske rvače u Rimu Izvor: MONDO

Selektor rvačke reprezentacije Srbije Milorad Dokmanac ocenio je da će naši rvači na kvalifikacionom turniru za Oliimpijske igre u Pekingu, koji će biti održan u Rimu od 8. do 11. maja, imati izuzetno težak zadatak, pošto će se u svakoj kategoriji za olimpijsku normu boriti "osam do deset izuzetno kvalitetnih svetskih boraca".

"Do sada se na Igre u Pekingu plasiralo po 12 najboljih rvača iz svake kategorije", objasnio je Dokmanac i dodao da stručni štab naše reprezentacije najviše očekuje od Davora Štefaneka koji je na šampionatu Evrope u Tampereu, održanom pre mesec dana, osvojio bronzanu medalju.

"Štefanek se sada nalazi u fazi skidanja telesne težine, pošto će se na turniru u Rimu takmičiti u kategoriji do 60 kilograma", napomenuo je Dokmanac.

On je naglasio da će naš najkvalitetniji rvač za protivnike imati jako neugodne rivale, a od sedmorice njih je gubio borbe u dosadašnjoj karijeri.

Od ostalih srpskih takmičara Dokmanac očekuje da u Rimu "pokažu uspon forme". On je napomenuo da su Aleksandar Maksimović (kategorija do 66 kilograma) i Petar Balo (74 kilograma) i dalje juniori, a da je Dejanu Frankoviću (95 kilograma) ovo prva seniorska sezona.

"Očekujem da ova generacija srpskih rvača maksimum pruži na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, kada bi realni cilj našeg saveza bio osvajanje jedne ili dve medalje", konstatovao je Dokmanac i podsetio da je poslednje olimpijsko odličje našem nekada najtrofejnijem sportu doneo Vlado Lisjak 1984. godine u Los Andjelesu.

Trener reprezentacije Srbije Pajo Ivošević ocenio je da su pripreme za turnir u Rimu, obavljene u dva "mikro-ciklusa" u Zrenjaninu, bile veoma naporne pošto su naši rvači bili "emotivno jako istrošeni posle nastupa na brojnim turnirima i velikim takmičenjima na kojima su nastupali tokom ove sezone".

Ivošević je istakao da je Kristijan Fris već obezbedio normu za Igre u Pekingu i dodao da će naši takmičari, ukoliko ne ostvare željene rezultate u Rimu, šansu za popravljanje utiska imati krajem maja u Novom Sadu, gde će nastupiti i Boško Mijatov u kategoriji do 84 kilograma.

Reprezentativci Srbije u Rim kreću u četvrtak, a prve borbe ih očekuju u subotu.

(Tanjug, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC