• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne može da se živi od tenisa! Žestok šamar ATP-u od još jednog tenisera: Novakova ideja je dobra, pomoći ću mu!

Autor Nikola Lalović

Svima je jasno ko je ovde u pravu, ali promjena nema na vidiku.

 Ne može da se živi od tenisa! Žestok šamar ATP-u od još jednog tenisera: Novakova ideja je dobra, pomoći ću mu! Izvor: Profimedia

ATP ratuje protiv Novaka Đokovića i njegove organizacije PTPA, a teniseri i teniserke ratuju protiv ATP-a! 

Sve je jasnije da su svi prijedlozi koje je Novak odavno davao konstruktivni, a da praksa ATP-a nije održiva za sport. Sada se javio i nekadašnji 28. reket sveta Žoao Sousa i požalio se na distribuciju novca na turnirima. 

Tokom svoje karijere trenutno 182. teniser svijeta zaradio je 7.340.000 dolara, a sada ističe da je sistem izuzetno nepravedan prema slabije rangiranim teniserima.

Možda će vas zanimati

"Gledajte, prije nekoliko dana sam pričao sa čelnicima ATP-a i rekao sam im da je nezamislivo da danas čovjek koji je 200. na svijetu ne može da živi od tenisa. Sada, 200. na ATP listi lako može da pobijedi 60. i to je tako", smatra Sousa.

To je dokazao i Aslan Karacev, koji je dugo igrao čelendžere, a onda je u svojoj prvoj punoj ATP sezoni stigao do polufinala grend slema!

"Kada sam ja igrao čelendžere i bio 70. znao sam da ću pobijediti 110. na svijetu. Bio sam igrač koji je uvijek pobeđivao one koje je trebalo da pobijedim, a koji je gubio od onih od kojih se očekivalo da izgubim. A sada stalno imamo neka iznenađenja", dodao je on. 

Kada je ATP suspendovao akcije zbog pandemije virusa korona Novak Đoković je najboljim igračima svijeta predložio da doniraju 5 do 10 hiljada dolara u fond za slabije rangirane igrače, ali osim njega niko se tome nije pridružio. 

"To je ideja koja je došla od Đokovića, koji je tada bio lider u ATP savijetu igrača. To je dobra ideja, što se mene tiče spreman sam da pomognem", zaključio je on.

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.

(Mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC