• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Kad nema Partizana, napred Reko!

Partizana nema na F4 Evrolige, ali će Srbi imati za koga da navijaju - Vujasinović i Vanja Udovičić brane boje Pro Reka.

 VATERPOLO: Kad nema Partizana, napred Reko!  Izvor: MONDO

Vaterpolisti Partizana nisu uspeli da se plasiraju na Fajnal-for Evrolige, ali mi, ipak, imamo za koga da navijamo. Italijanski Pro Reko, branilac titule prvaka Evrope, predvođen Vladimirom Vujasinovićem i Vanjom Udovičićem, pokušaće da peti put odnese u Đenovu titulu najboljeg na Starom kontinentu.

U Barseloni u petak počinje Fajnal-for, na kojem će u polufinalu Pro Reko igrati protiv zagrebačke Mladosti, a dubrovački Jug, vicešampion Evrope, protiv mađarskog Vašaša.

Kapiten srpske vaterpolo reprezentacije Vladimir Vujasinović ima priliku da poslednju sezonu u Pro Reku obeleži osvajanjem još jedne titule prvaka Evrope. Za sada ih ima dve, a od naredne sezone želja mu je da ponovo osvoji trofej prvaka Evrope i to sa svojim novim/starim klubom - Partizanom.

Pro Reko je favorit na Fajnal-foru, ali u nokaut utakmicama nezahvalno je prognozirati pobednika. Mladost je pokazala da ume da iznenadi (odlično je odigrala protiv Partizana, pogotovo na Banjici), a i na krilima je osvojene titule prvaka Hrvatske.

Jug, je, sa druge strane, uzdrman gubitkom titule u Hrvatskoj, ali je sastavljen od tako iskusnih igrača da je za očekivati da dubrovačku ekipu ponovo gledamo u finalu Evrolige.

Vašaš, mađarska reprezentacija u malom Adam Štajnmec, Danijel Varga, Deneš Varga, Robert Kovač...), igrao je igrao promenljivo ove sezone, bio je čak na ivici da ispadne u četvrtfinalu od kotorskog Primorca, ali mađarska škola vaterpola je jedna od najjačih u svetu i zato treba očekivati odličan vaterpolo.

"Kad se pogledaju sastavi ekipa, jasno je da smo na papiru najbliži tituli. Ali, s obzirom na to koliko je teško takmičenje, nijedan tim nema pravo da kaže da je favorit", izjavio je Vujasinović.

Pro Reko je evropski vaterpolo "drim tim", sa Vujasinovićem, Udovičićem, Tamašom Kašašem,Tiborom Benedekom, Norbertom Madarašem, Stefanom Tempestijem, Mauricijom Felugom...Taktički igra gotovo savršeno - umara protivnika prve dve četvrtine, a onda ga samelje u preostale dve.

Vanja Udovičić nije imao sreće u prethodna dva pohoda na evropski tron (sa Jadranom iz Herceg Noog i napuljskim Poslipom). Veruje da će mu sa Pro Rekom biti - treća sreća.

Legendarni trener Đuzepe Porcio upozorava svoje igrače da će protiv zagrebačkih "žabaca" biti vrlo teško i ističe da Hrvatska ima dva predstavnika na Fajnal-foru, što pokazuje kvalitet hrvatskog vaterpola.

"Trijumf Mladosti u hrvatskom prvenstvu i to nad Jugom dovoljno govori o tome koliko nas težak posao očekuje. Biće to velika bitka, ali mi idemo u Barselonu da pobedimo najpre u polufinalu, a zatim da u subotu osvojimo novi trofej", rekao je Porcio.

U ekipi Mladosti se ne razmeću previše izjavama, znaju da u petak treba da naprave čudo. "Nema favorita, pobediće onaj ko bude imao više zajedništva. Nasrećniji bih bio da u finale prođemo mi i JUg, pa da bude hrvatsko finale", izjavio je trener Mladosti Ozren Bonačić.

Ekipa Juga, uzdrmana porazom u finalu hrvatskog plej-ofa, pokušaće da se "vadi" u Barseloni. Trener Juga Emil Nikolić kaže da njegova ekipa može da pobedi Vašaš i plasira se u finale, jer veruje da Jug "može mnogo bolje nego u hrvatskom prvenstvu".

Igrači vicešampiona Evrope kažu da su se sabrali posle poraza od Mladosti i da u Barselonu idu da pobede, a kapiten Miho Bošković, koji će produžiti ugovor sa Jugom, izjavio je da ima dodatnu motivaciju da sebi i drugima pokaže da se sa pravom svrstava u najbolje evropske vaterpoliste.

Mladost ima ubedljivo najviše titula prvaka Evrope - sedam, sledi Pro Reko sa četiri, Jug ima tri...

polufinale, petak 9. maj:

Pro Reko - Mladost (18 sati)
Jug - Vašaš (19.45)

finale, subota 10. maj:
utakmica se igra u 20.15
(prethodno borba za treće mesto od 18.15h).

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC