• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MASTERS RIM: Nole pobedio posle 164 minuta mučenja!

Jedan loš set nije zaustavio Đokovića, ali će posle jako teškog meča sa Igorom Andrejevim brzo morati da se oporavi za četvrtfinale u petak.

 MASTERS RIM: Nole pobedio posle 164 minuta mučenja!  Izvor: MONDO

Naš teniser ponovo je izbacio Rusa Igora Andrejeva - 2:1 (6:3, 3:6, 6:3), tako da će u petak u četvrtfinalu Mastersa u Rimu igrati protiv Nikolasa Almagra.

Španac je najnezgodniji upravo na šljaci, nalazi se u odličnoj formi, a i odmoran je, jer mu je meč trećeg kola u sredu, bez borbe predao Fernando Gonzales. Podsetimo, Gonzales je sa povređenom nogom u utorak izbacio Janka Tipsarevića.

Đoković i Almagro do sada nisu igrali na ATP turnirima.

Treći teniser sveta se, za razliku od rivala u četvrtfinalu, nije odmarao u sredu, tačnije morao da je dobro da zapne da izbaci Andrejeva. U meču protiv Rusa, koji dugo već trenira u Španiji pobedio je manje loš igrač. Obojica su napravila 94 greške!

Srbin je igrao daleko ispod svog nivoa, nije uspevao da pronađe ritam, poznati rad nogu prilikom nameštanja za udarace, tako da je prvi put u četiri meča dozvolio Andrejevu da mu uzme set.

Nije mu dozvolio više od toga, najviše zahvaljujući tome što je u trećem setu povratio servis, pa je uz malo nervoze skratio poene, ušao u teren i počeo da diktira stil igre - 4:1. U takvom odnosu snaga, Andrejev nije imao šanse.

Poslednji priključak, Moskovljanin je imao priliku da ostvari pri rezultatu 4:2 u trećem setu, kada je imao jednu brejk loptu na servis trećeg nosioca.

Sve pre toga, Novak bi morao da zaboravi što pre, naročito drugi set, kada je uporni Rus sa španskim stilom igre, vraćao sve moguće lopte, kretajući se po dva, tri metra iza osnovne linije. Đoković je te "balone" gotovo po pravilo slao u aut.

Prilično nervozan, u pauzi između prvog i drugog seta, Đoković je tražio da se šljaka na centralnom terenu u Rimu pokvasi, iako to nije praksa na turnirima. Posle kraćeg ubeđivanja sa sudijom, želja mu je ispunjena.

"Ovo je bila najbolja igra Andrejeva na šljaci. Nadam se da ću uspeti da se odmorim do sledećeg meča", rekao je Đoković.

Protiv Almagra, Beograđanin će morati znatno bolje da igra, nego što je to bio slučaj u četvrtak po vrelom rimskom suncu. Više od dva sata i 40 minuta "pržio se" Novak, odigrao veliki broj iscrpljujućih razmena, što će svakako ostaviti traga na njegovu svežinu dan kasnije.

A, bilo bi jako dobro da Đoković ode što dalje u Rimu, jer je ispao "kralj šljake" Rafael Nadal, koji je na ovom turniru branio titulu i 500 ATP poena. Drugi teniser sveta je eliminacijom u drugoj rundi izgubio 465 poena...

Osim Nadala, od igrača iz vrha ATP list, eliminisani su još David Ferer (5), David Nalbandijan (7), Rišar Gaske (9) i Žo-Vilfred Conga (11), Fernando Gonzales (11)...

Nagradni fond četvrtog od devet Mastersa u sezoni je 2.270.000, a pobedniku pripada ček na 360.000 dolara.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC