• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BERLIN: Jelena preko Krilenko do četvrtfinala

Jelena Janković igraće u četvrtfinalu turnira u Berlinu, pošto je u meču trećeg kola nadigrala Mariju Kirilenko sa 6:2, 6:4 posle 64 minuta.

 BERLIN: Jelena preko Krilenko do četvrtfinala Izvor: MONDO

Jankovićeva je posle promenljive igre u duelu sa Šuai Peng na startu turnira u Berlinu zabrinula svoje navijače i na početku meča protiv Marije Krilenko.

Srpska teniserka prepustila je Ruskinji dva gema, a onda u potpunosti preuzela kontrolu na terenu i furizno dobila šest gemova zaredom za pola sata igre.

Peta igračica sveta, koja je u Berlinu imenovana za četvrtog nosioca, u nastavku je morala da uloži mnogo više truda.

Ruskinja je, zahvaljujući veoma agresivnoj igri uspevala da drži priključak sve do devetog gema, kada je Jelena servirala i stigla do prednosti. Već u narednom, srpska teniserka je uspela da dođe do brejk lopte i odmah je iskoristila.

"Mislim da sam igrala dobro u prvom setu, u drugom sam usporila, osetila sam umor i nisam se dobro kretala. Ipak, ostala sam da ostanem u meču i da pobedim", rekla je Jankovićeva posle pobede.

Jankovićeva će u četvrtfinalu igrati protiv još jedne Ruskinje, Elene Dementijeve. Dementijeva je u osmini finala nadigrala svoju zemljakinju Veru Duševinu sa 7:5, 6:3.

Atraktivna Ruskinja, sedma "kosturašica" na turniru u Nemačkoj, odigrala je u karijeri šest mečeva protiv Džej Džej i izgubila četiri, od čega tri poslednja - na US Openu 2006, Rimu prošle sezone, i nedavno na turniru u Majamiju, kada je predala.

"To bi mogao da bude dugačak meč. Poslednji put smo igrale u Majamiju, ali na žalost taj meč je okonačan pre vremena. Igrale smo mnogo puta i dobro se znamo", rekla je Jankovićeva.

Ako je suditi po tradiciji Jankovićevoj se smeši polufinale u Berlinu, jer je upravo sva tri ta duela dobila u četvrtfinalu.

Ako nastavi uspešan niz Jelena bi za ulazak u finale mogla da igra sa koleginicom iz reprezentacije Anom Ivanović, koja brani titulu u Berlinu. Uslov je naravno da Ana pre toga savlada Sibil Bamer, a onda i Mađaricu Agnes Savaj.

Turnir u Berlinu igra se za ukupni nagradni fond od 1,34 miliona dolara.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC