• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odbojkašice: Mesto nam je na Olimpijadi

Odbojkašice Srbije očekuju da će izboriti plasman na Olimpijske igre, na kvalifikacionom turniru u Tokiju, na koji će otputovati u subotu.

 Odbojkašice: Mesto nam je na Olimpijadi Izvor: MONDO

"Nadam se će ekipa opravdati očekivanja i izboriti vizu za Peking. Na turniru neće učestvovati krem svetske odbojke, jer su te reprezentacije već uspele da se plasiraju na Olimpijske igre. Očekujem da će Poljska i Japan zajedno sa nama uspeti da se kvalifikuju", rekao je Nebojša Protić, jedan od trenera srspkog tima.

Prema njegovim rečima, u Tokiju će biti još ekipa koje nisu za potcenjivanje.

"Učestvovaće Kazahstan, Portoriko, Dominikanska Republika... azijske ekipe. Očekujem uspeh, i da ćemo pobediti u svim utakmicama", rekao je Protić.

Odbojkašica Srbije Maja Simanić istakla je da neće biti lako u Japanu, jer je to poslednji kvalifikacioni turnir za Olimpijadu.

"Nadam se da će sreća biti na našoj strani. Ima mnogo utakmica, velika je vremenska razlika, imaćemo rivale koji igraju vanevropsku odbojku. Ipak, na Svetskom prvenstvu pokazali smo da možemo da se nosimo sa tim", rekla je Simanićeva.

Jedna od najboljih igračica reprezentacije Jovana Brakočević dodala je da je sigurno da će ekipa pružiti svoj maksimum.

"Igračice su umorne od liga, utakmica. Nismo odradile pripreme kako je trebalo, ali iz dan u dan sve je bolje", rekla je Brakočevićeva.

Reprezentativka Srbije Ivana Đerisilo Stanković naglasila je da se nada da će se ekipa vratiti iz Japana srećna, odnosno da će se "ukrcati na taj let za Peking".

Ona je dodala da je imala problema sa povredom ramena, zbog koje je pauzirala, kao i da se nada da će biti spremna za utakmice u Japanu.

Selektor Zoran Terzić odlučio je da na turnir u Tokiju, koji će se igrati od 17. do 25. maja povede tehničare Maju Ognjenović i Maju Simanić, srednje blokere Vesnu Čitaković Đurišić, Stefanu Veljković, Natašu Krsmanović, primače Jelenu Nikolić, Ivanu Đerisilo, Sanju Tomašević, Jovanu Vesović, libera Suzanu Ćebić i korektore Jovanu Brakočević i Ivanu Nešović.

Reprezentacija Srbije odigraće prvu utakmicu na turniru 17. maja sa Kazahstanom, a zatim slede dueli sa Dominikanskom Republikom, Korejom, Tajlandom, Portorikom, Poljskom i Japanom.

Plasman na Olimpijske igre izboriće tri prvoplasirane ekipe.

(Beta, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC