• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dementijeva i problemi sa disanjem zaustavili Džej Džej

Jelena Janković zaustavljena je u četvrtfinalu turnira u Berlinu, jer su je problemi sa disanjem omeli na duelu protiv Elene Dementijeve.

 Dementijeva i problemi sa disanjem zaustavili Džej Džej Izvor: MONDO

Srpska teniserka je posle žestoke borbe i dva i po sata igre poražena rezultatom 2:1, po setovima, 6:3, 2:6, 6:3. Ona je tokom napornog meča imala velike probleme sa disanjem, zbog čega je morala da zatraži i medicinski tajm-aut.

Ruskinja je mnogo bolje započela duel, a njena agresivna igra i veoma snažni i precizni udarci omogućili su joj da diktira tempo. Već posle sedmog gema i vođstva Dementijeve (4:3), Jankovićeva je bila primorana da zatraži brejk i pomoć lekara zbog problema sa disanjem.

Nakon povratka na teren ona je pokušala da pruži žešći otpor raspoloženoj protivnici, u narednom gemu stigla je do dve brejk lopte, ali nije uspela da ih iskoristi. Na drugoj strani Dementijeva je povećala prednost, a zatim brzo i rešila set u svoju korist - 6:3.

Ipak, u nastavku meča Jelena je zaigrala svoju igru. Iako je teško disala, rastrčala se po terenu, udarala mnogo jače i posle serije brejkova u četvrtom gemu konačno je uspela da stigne do osetnije prednosti - 3:1.

Dementijeva je već tada pokazala znake nervoze, bacajući reket, a srpska teniserka znalački je to iskoristila, sačuvala "višak" i izjednačila rezultat na 1:1 u setovima.

U nastavku Jelena je uspevala da parira protivnici samo četiri gema (2:2), kada je Ruskinja u potpunosti preuzela inicijativu i sa tri vezana gema odlučila pitanje pobednika (5:2).

Džej Džej je do kraja uspela uz dosta problema da dobije gem na svoj servis, ali je odmah nakon toga Dementijeva uspešno okončala borbu sa petom teniserkom sveta.

Dementijeva, koja je u berlinu imenovana za sedmog nosioca, za ulazak u finale boriće se sa pobednicom duela između Ane Ivanović, koja brani titulu i mlade Mađarice Agnes Savaj.

Turnir u Berlinu igra se za ukupni nagradni fond os 1,34 miliona dolara, a Jelena Janković bila je postavljena za četvrtog nosioca.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC